Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '07

 
Kategori
Güncel
 

Tuzaklı mayın ve ses bombası

Seyircilerin de olaya karıştığı stad kavgalarını çok izledik. Bu tür durumlarda genellikle kavganın çıkış sebebi rakip iki sporcudur. Hakem, bu iki sporcuya hakim olamazsa, diğer futbolcular da olaya karışırlar ve iş daha da çığrından çıkmaya başladığı anlarda ise çorbada benim de tuzum olsun diyen bir çok seyirci de, ne yapar ne eder dalarlar sahaya.

Ülkemizin şu anki fotoğrafını çekersek; Seçtirilmeyen bir Cumhurbaşkanlığı ile başlayan münakaşa(ki bu durumun yol açtığı ve açacağı vahamet o dakikalarda görülebilse idi, bir cumhurbaşkanı seçilir ve daha dingin bir ortamda seçimler yapılırdı), ardından seçim kararı ve başlamış bir seçim süreci, öte yandan gemi azıya almış bir terör. Kuzey Iraka girsek mi girmesek mi durumu. Teröre karşı burnundan soluyan, bire birbirine bakıp duran, bir işaret bekleyen bir halk.

Durum, alabildiğine kritik.

Söz söyleme yetkisi olan, sesini kitlelere duyurma imkanına sahip herkes, itidal tavsiye etmekle yükümlüdür bu anlarda. Eğer günlük şehid sayısı artar ise, bir kısım siyasiler daha fazla oy alırız hevesi ile terör konusundaki üsluplarını daha da tahrik edici boyutlara getirirlerse, bilmem hatırlayanlar var mı "maraş olaylarını". İstikamet oraya doğru gidebilir ve her şehirde, semtte, mahallede cadı avı başlayabilir.

Ülkemizde cirit atan yerli ve yabancı ellerin var olduğu, senin, dirlik, düzen, iç barış, çalışma, üretme durmundan rahatsız olan ve sen bu şekilde devam ettikçe seni bir tehdit olarak gören komşularının da var olduğu göz önüne alındığında, balonu şişirmeye katkı amacı ile sağda, solda "ses bombaları", "mini avlar", "söylenti ve dedikodular", önde gelen belli kesim temsilcilerine "cana kast" niyetli saldırılar olabilir.

Son patlamayı bu göz ile değerlendiriyorum. Çünkü; o kalabalığın ortasına, içinde patlamaya hazır bir düzenek bırakabildikten sonra, ben olsam niye içine sadece sesi çıksın diye "ses" düzeneği koyayım ki? Koyarım on kilo c4 ve demir parçaları, patlar, on-onbeş kişi ölür, 30-40 kişi yaralanır, -terör örgütü mantığı ile- benim de içim rahatlar, şanımın gereği adımdan daha çok söz edilir. Ne o yeni yetme örgütler gibi "ses" bombası?

Sesciler, c4 cülerden daha insaflı, çorbada bizim de tuzumuz olsunculardan. Ölüm olmasın ama, korku, ürkme, sinme olsun, yandan destek olalım dostlara, acaba mı? sorusu oluşsun kafalarda, oy verecek eller titresin ve o eller vicdanlarına göre değil, korkularına göre oy versin istiyorlar.

 
Toplam blog
: 38
: 485
Kayıt tarihi
: 01.05.07
 
 

Orman mühendisiyim. 1992 yılından beri orman kadastro işinde çalışmaktayım. Amacım insanları orman k..