- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tuzlu kurabiye tarifi
Tuzlu Kurabiye Tarifi
Tuzlu Kurabiye Tarifi Malzemeleri:
2 yumurta akı (sarıları üzeri için ayrılacak)
250 gram margarin
1, 5 çay bardağı sıvı yağ
3 çay kaşığı tuz
1, 5 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında olmalı)
Üzeri için:
Susam, çörek otu
Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapımı:
Tuzlu kurabiye tarifi: Yoğurma kabına margarin ve sıvı yağ alınır. Sırayla tuz, şeker ve sirke eklenir hafif hafif yoğurulur. Un yavaş yavaş eklenir. Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Şekil verilip yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam ve çörek otuyla süslenip 170-180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. (Yumurtayı ikişer kat sürerseniz daha güzel bir renk alacaktır.) Afiyet olsun.