Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Tuzlu kurabiye

Tuzlu kurabiye
 

tuzlu kurabiye


Bir kaç gün oldu sizlere tarif paylaşmayalı bugünde erken kalktığım için sizlere sevdiğim ve öğlen ögün arasında afiyetle yediğim tuzlu kurabiye tarifini paylaşacağım .

Tuzlu kurabiye için gerekli malzemeler :
Yarım kilo un,
300 gram margarin,
1 yemek kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu,
2 tane yumurta,
Üzeri için:
1 yemek kaşığı susam,
1 yemek kaşığı çörek otu,
1 yemek kaşığı haşhaş,
1 tane yumurta.

 

Pişirme süresi: önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20–25 dakika.

Tuzlu kurabiye tarifinin hazırlanışı :
•    Bir hamur yoğurma kabının içerisine yarım kilo un koyup ortasını açın ve 2 yumurta,1 paket kabartma tozu ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin.300 gram margarini de ekleyerek ortadan kenara doğru yoğurmaya başlayın. Biraz yoğurduktan sonra tezgâha alıp hamuru yoğurmaya devam edin. Hamuru yoğurduktan sonra bir top haline getirip altına ve üstüne biraz un serpiştirin.
•    Hamuru eliniz ile yassılaştırdıktan sonra bir merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın.
•    Üzeri için hazırladığınız yumurtayı bir yumurta fırçası yardımıyla sürün. Hamurun bir kısmana susam, bir kısmına haşhaş, bir kısmına da çörek otu serpiştirin.
•    Kurabiye kalıplarınızı kullanarak küçük halkalar kesin ve yağlı kâğıt serili fırın kabınızın içerisine yerleştirin. Hamurlarınız kabaracağından aralarında boşluk olmasına özen gösterin. Tüm kesme ve fırın kabına yerleştirme işleminiz bittiğinde fırını 180 derece de ısıtın.20–25 dakika 180 derece fırında kurabiyelerinizi pişirip soğuduktan sonra servis tabağına alıp servise sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

 

kaynak: tuzlu kurabiye

http://www.kektarifleri.biz.tr/tuzlu-kurabiye/

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..