Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tuzlu kurabiye

Tuzlu kurabiye
 

Tuzlu kurabiyeyi Pembe Nar Editörleri’nin yemek sayfalarında verdiği tarifi deneyerek yaptım. Ağızda kum gibi dağılan ve son derece lezzetli, hafif, kolay ve ekonomik olan bu çörek otlu kurabiye tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim çünkü çay saatlerinizin müdavimi olacak bir tarif. Tarifte kurabiyelerin üzerine çörek otu serpiliyordu, çörek otu tuzlu hamur işlerine ayrı bir lezzet katıyor.

Çörek otlu tuzlu kurabiyeyi fırınınız turbolu ise turbo ayarında pişirmenizi tavsiye ederim.

Malzemeler.
125 gram margarin veya tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta(sarısı üstüne, akı hamurun içine)

Yarım çay bardağı çörek otu

1 tatlı kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı sirke

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

3 orta boy su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yapılışı:
Un, yumurtanın sarısı ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeler karıştırılır. Margarin ve tereyağını oda sıcaklığında ve minik küpler şeklinde koyarsanız una daha kolay yedirirsiniz.

Un ve kabartma tozunu karıştırın ve diğer malzemelere ilave ederek yoğurun, hamurunuz ele yapışmayacak kıvamda olsun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otlarını serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında varsa turbo ayarını seçerek pişirin, kurabiyelerinize kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..