Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Tuzsuz gıda ürünleri

Tuzsuz gıda ürünleri
 

Tuzsuz gıda ürünleri


Tüketici veya üretici olduğumuz gıda sektöründe işimiz oldukça zor. Kimin açısından bakarsak bakalım dikkat etmemiz gereken birçok unsur var. Sizler tüketici olarak , ürünleri istediğiniz gibi bulmak için çabalıyorsunuz, üreticiler ise isteklerinizi karşılamak için uğraşıyor. Bu döngü içerisinde dengeyi sağlamak oldukça önemli.  Basit gibi gözüken zorluklar, zor gibi gözüken küçük ayrıntılar…  Bu ayrıntılardan birine beraber göz atmamız gerekiyor.  Nedir bu?  Tuz.

Herkesin damak tadı başka tabi ki, mesela bir ürün tuzlu veya tuzsuz olarak kişiye göre farklılık gösterebiliyor. Birinin “ Bu çok tuzlu , yiyemem. “ dediği şeyi başkası “ tuzsuz  “olarak nitelendirebilir. Bu duruma benzer olarak “ tuzsuz bir gıdayı asla yiyemem. “  diyen tüketicilerimiz varken, “ Tuz yasak. “ düşüncesiyle tüketim yapması gerekenler de var. İşte tam da bu pozisyonda gözler üreticiye çevriliyor. Neden?  Çünkü bu bir damak zevki, tercih veya öylesine bir düşünce olmaktan çıkıyor. Bir tüketici var ve sizden aynı ürünün  “ tuzsuz “ olanını bekliyor. Böyle bir talepte bulunuyor, ya da bunu üreticiye iletemeden sadece “ Keşke olsaydı. “ diye içinden geçiriyor. Ve bana göre bu tüketicinin doğal bir hakkı, görmezden gelinmemeli. Son günlerde bu durum daha da dikkate alınmaya başlandı. Eskiye göre daha çok yaygınlaşan tuzsuz ekmekler,  kızarmış ekmekler, peynirler, zeytinler , krakerler ve piyasaya merhaba diyen tuzu azaltılmış ve tuzu olmayan patates cipsleri bulunuyor raflarda.

 “ Burada özellikle belirtmek istediğim durum, ürünün tuz oranı.  “

Özellikle bu ayrıntılara dikkat edip , istekleri karşılayan üreticilerin her zaman başarılı olacağını düşünüyorum.  Belki küçük bir farklılık gibi gözükebilir , belki de yıllardır devam eden ürünü farklı olarak piyasaya sunmak zorlayabilir ama sonunda olumlu dönüşler almak ve tüketiciyle karşılıklı memnuniyetin sağlanması da oldukça değerli.

Not : “ Aş tuz ile, tuz oran ile. “                                                                             Sağlıkla Kalın!                                                                               

                                                                                         Gıda Mühendisi- Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..