Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '08

 
Kategori
Teknoloji
 

TV alırken kalitesinden emin olmak istemez misiniz?

TV alırken kalitesinden emin olmak istemez misiniz?
 

Dile kolay binlerce YTL' yi satıcının önüne koyup evinize veya işyerinize bir LCD, Plazma veya Projeksiyon TV alacaksınız. Ortaya konan para çok olunca ister istemez hatalı karar verme yani ödediğiniz paranın tam karşılığını alamama duygusu herkesi rahatsız etmeye başlayacaktır. Bu durumda herhalde sizin gibi bir alıcıyı en rahatlatacak şey elindeki küçük bir cihazla alacağı ürünü önceden test ederek kalitesi hakkında bilgi sahibi olabilmesi olacaktır.

Televizyonların kalite çizgisini ortaya koyan şeyler geometrik şekilleri oluşturma performansı, grinin tonlarını en koyudan en beyaza doğru ortaya gösterebilmesi, renk geçişlerindeki keskinlik vb.. kriterler oluşturur. İşte bunun gibi performans ve kalite kriterlerini ortaya koyabilen ekranlar önceden hazırlanır ve bir cihaz üzerinden TV' ye uygulanırsa size almayı düşündüğünüz ürün hakkında değerli bilgiler verecektir.

Üretilme amaçı tamamen bu olmasa aşağıda yolu verilmiş Monza Patern üreteci bu amaç için de oldukça iyi sonuçlar verebilecek bir ürün. Bir arkadaşımız bu ürünü Projeksiyon TV almak amacıyla kullandı ve değişik markalar arasındaki keskin kalite ve performans farklarını çok iyi gördü. İşin garip tarafı en iyi sonucu en pahalı olan ürün değil; ondan 1500YTL daha ucuz olan ürün verdi. Böylece arkadaşımız kendi ihtiyaçlarına uygun en doğru ürünü en ucuz maliyetle almış oldu. Ürünün bu tür bir kalite gösterge cihazı olarak nasıl kullanılacağını üretici firmadan daha detay olarak öğrenebilirsiniz. Binlerce YTL' lik TV' leri düşündüğünüzde doğru karar veya kararlar için 270YTL gözden çıkarılabilecek bir meblağ gibi duruyor.

Hoşcakalın..!

http://urun.gittigidiyor.com/MONZA-LCD-PLASMA-CRT-TV-icin-PATTERN-GENERATOR_W0QQidZZ7431857

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..