Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

19 Şubat '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

TV Dizilerinin Ruh Sağlığına Etkileri?

TV Dizilerinin Ruh Sağlığına Etkileri?
 

http://images.habervitrini.com/haber_resim/televizyon2.jpg


NEVZAT TARHAN TV DİZİLERİNİN RUH SAĞLIĞINA ETKİLERİNİ ANLATIYOR...

İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, çok tartışılan bir konu olan TV dizilerinin olumsuz etkilerini ve ruh sağlığı açısından tetiklediği dinamikler ile travmatik yanlarını bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Şiddet içeren televizyon programlarını seyretmeyle çocukların akranlarına saldırganlık oranları arasında paralellik bulunuyor mu?

TV dizilerinde şiddetin sorun çözen bir araç olarak gösterilmesi gençlerde nasıl yankılanıyor?

Dizilerinde gösterilen intihar sahneleri seyredenlerde travmatik etkilere neden oluyor mu?

Töre cinayetlerini tüm detayı ile işleyen filmlerde etkilenme hangi yönde oluyor?

TV dizilerinde yer alan oyuncular gibi olmak isteyen ve onlar gibi ışıltılı bir hayatın özlemini kuran ve bunu başaramayacağını anladığında depresif belirtiler gösteren kişiler neler yapmalı gibi soruların cevaplarını Prof. Tarhan bu akşam Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

İşgalci anne ve babaların yaptığı çocuklara televizyon ile ilgili yasaklamalar getirmek çözüm mü?

Cinsel suçlarda görülen artışın ve ensestte ve çocuğa karşı cinsel suçlarda meydana gelen artışta medyanın ve dizilerin etkisi var mı?

Televizyon aile içi eş ve çocuk ilişkilerinde yaşanması gereken iletişimi ne yönde etkiliyor. Aile bireylerinin her birinin ayrı bir dizi takipçisi durumunda evlerde yaşanan sessizlik hangi durumlarda çığlığa dönüşmektedir gibi konuları bu akşam etraflıca ele alacak olan İyi Bak Kendine programının konuğu Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan olacaklar.

TV dizilerinin olumsuz etkilerinin nasıl giderilebileceği, doğru tutumların nasıl olduğu, travma etkilerinin nasıl silineceği, yanlış örnek alışların gerçeklik duygusu ile nasıl ortadan kaldırılacağı gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, iyibakkendine@ulketv.com.tr adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Nevzat Tarhan Hocama, ''İyi bak kendine'' prog. hazırlayıp sunan Sayın Uğur Canbolat Beyefendiye ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesinin değerli uzmanlarına bizlere ışık tuttukları için teşekkür ediyoruz.

Sağlık huzur dolu bir yaşam hepimizin olsun.

<ımg border="0" alt="" src="http://www.tatliaskim.com/images/smilies/gul.gif">''Melekler yüreğinizden öpsün''<ımg border="0" alt="" src="http://www.tatliaskim.com/images/smilies/gul.gif">

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..