Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '06

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Tv nin çocuğumuza etkisi nedir?

Tv nin çocuğumuza etkisi nedir?
 

Bu konuda anne babalara tavsiyemiz her yaş için şüpesiz tv nun çocuğa etkileri farklı olmaktadır. Tv nin çocuğa etkileri iyi ve istenen davranış ve kötü istenmeyen davranış şeklinde ikiye ayrılır.

0-3 yaşları arası: TVnin en büyük etkisi bu yaştadır. Çünkü bu yaşlar hayat boyu kullanılacak bazı psikososyal ve psikomoyor özelliklerin kazanıldığı çok önemli bir evredir. Bu devrede oluşabilecek herhangi bir sorun ömür boyu devam eder. Sosyalleşme ve kendiliğinden gelişecek olan psikososyal yönlerinin hepsi eksik veya yetersiz kalır.

4-7 yaşları arası: TVnin karşısında çok zaman geçiren çocuk anti sosyal olur ve dil gelişimi gecikebilir. Bu yaşlar arasında çocuğun soyut kavramları daha gelişmediği için gördüğü her şeyi somut olarak algılar. Gördüklerini yapabilmek için harekete geçebilir. Bu nedenle anne babanın bu dönemde izlenen programlara özellikle dikkat etmesi gerekir.

Çocuğun sosyalleşmesi için çaba harcanmalıdır. Yakınları ile diyalog kurması sağlanmalı.

7-12 yaş arası: Bu yaş grubunda soyut düşünce gelişmiştir. Bilinçli kullanılırsa bu yaşta tvnin bilgi ve iyi davranışları öğretilebilir. Bu yaşta seyredilecek programların seçici olmasına dikkat edilmeli

Çocuklarımızın tv seyretme saatleri daima bir program dahilinde olmalıdır. Çocuklarımızın sadece tv seyretme saatleri değil hafta sonu gezme saatleride programlı olursa sosyalleşme şansa bırakılmış olmaz.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..