Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '19

 
Kategori
TV Programları
 

TV Yerli Dizi Ligi

Yaz aylarını ekonomik krizin gölgesinde durağan geçiren TV kanalları, sonbaharın gelişiyle birlikte yeni dizileri görücüye çıkarmak amacıyla fragman/teaser yayınlamaya başladı.

Bu yıl bir ilk gerçekleşti, sezon finali yapan dizilerden Halka (TRT) ve Leke'nin (Kanal D) devam etmeyeceği yaz aylarında açıklandı.

House uyarlaması dizi için Ozan Güven, Halit Ergenç isimleri telaffuz edildikten sonra iptal edldi haberi dolaşıma çıkmıştı ki proje hazırlıklarının devam ettiği açıklandı yapımcı Karga Seven tarafından, Kanal D ile görüşme aşamasında imiş.

Show TV'de yayınlanacağı açıklanann Patron son anda yapımcı ile kanalın bütçe anlaşmazlığı sebebiyle rafa kalktı. Yeni bir kanalın devreye girmesiyle her an raftan inebilir.

Med Yapım'ın TV8 için çekeceği dizi için Cansu Dere ile anlaşıldığını Acun Ilıcalı kendisi duyurmuştu. Projenin iptal edildiği açıklandı. Cansu Dere ismi o günden bu yana pek çok proje ile birlikte anıldı.

Kod Adı Kurşun'la ekrana gelmek için gün sayan Engin Altan Düzyatan ve Sefirin Kızı ile anlaşan Engin Akyürek'in partnerinin kim olacağı en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Burçin Terzioğlu Kod Adı Kurşun; Neslihan Atagül Sefirin Kızı ile anlaştı.

Uyarlamalar dışında diğer yenİ dizilerin hikayesi ve senaryosu hakkından neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz. Yapım şirketi, başrol oyuncuları ile izleyicinin dikkati çekilmeye çalışılıyor. Ayakları yere sağlam basan bir senaryo olmadığı, hikaye derinleşmediği, felsefesi olmadığında, oyuncunun, yapımcının ya da yönetmenin diziyi kurtaramadığını henüz anlamış değiliz.

Kanallar bazında yeni sezon

Atv; devam eden dizi sayısına bakıldığında diğer kanallara göre kağıt üstünde rahat görülüyor. Salı günü Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz; çarşamba Sen Anlat Karadeniz, perşembe Bir Zamanlar Çukurova, Cuma Hercai ile yeni sezona başlayacak. Canevim ve Kimse Bilmez boşalan yaz ekranında ekranda kalmayı sağlayacak bir reyting oranına erişemedi. Yüksel Aytuğ'un yazdığına göre Diriliş Ertuğrul rüzgarını arkasına almak isteyen Diriliş Osman pazartesi günü yayınlanacak, Kimse Bilmez ise cumartesi gününe taşınacak. Canevim ise yeni dizi gelene kadar pazar günleri yayınlanabilir. Sen Anlat Karadeniz, Kimse Bilmez, Can Evim'in reyting baraj sınırında kalması durumunda yeni dizilere yer açmak üzere erken finalle ayrılacaktır ekrandan.

Erken final kavramını tasarlanmamış hikaye ve son, reytingin götürdüğü yere kadar yaklaşımıyla devam eden diziler için kullandığımı belirtmek isterim.

Sezona rahat başlayacak diğer kanal Fox TV. Pazartesi Yasak Elma, salı Kadın, cumartesi Bir Aile Hikayesi, pazar Savaşçı ile sezona başlayacak olan Fox, cuma günleri yaz dizisi Her Yerde Sen ile devam edecek. Otizmli bir doktorun sıradışı hikayesini özgün bir dille anlatan The Good Doctor uyarlaması Mucize Doktor tanıtımları ile dikkat çekti. 12 Eylül perşembe günü ilk bölümü yayınlanacak. 03 Medya'nın yapımcılığında Tolga Sarıtaş'ın başrolünü oynacağı Ferhat ile Şirin dizisi de yakında sete çıkacak. Engin Altan Düzyatan ve Burçin Terzioğlu'nun başrolünü paylaştığı dönem dizisi Kod Adı Kurşun'un yapımcısı Most Production.

Çarşamba Kuzgun, pazar Kardeş Çocukları ile sezona başlayacak Star TV,  (ki Kardeş Çocukları'nın salı gününe taşınması sözkonusu), perşembe günleri yaz dizisi Benim Tatlı Yalanım ile devam edecek. Teaser'ı yayınlanan ilk yeni dizisi Çocuk oldu. 1441 prodüksiyon imzalı dizinin oyuncuları Serhat Teoman, Kanan Acar, Merve Çağıran, Ceyda Ateş ve Nazan Kesal. Yönetmen koltuğunda Serkan Birinci oturuyor. Süreç filmin Star Tv için Sevgili Geçmiş adında yeni bir dizi hazırladığı gelen haberler arasında. Funda Alp'in senaryosunu yazdığı diziyi Aydın Bulut yönetecek. Ece Uslu, Emre Kınay, Sevda Erginci ismi geçen oyuncular. İlk tanıtımı ekranda görüceye kadar ne kanalında ne de isminden emin olmak mümkün değil. Son anda iptal edilen projeler, kanal değiştiren dizileri sıklıkla görmeye başladık son yıllarda. 

Pazartesi günü Çukur ile sezona başlayacak olan Show TV, yeni dizilerle son yılların reyting sıkıntısını aşmaya çalışacak. Malum 2018-2019 sezonuna da yeni dizilerle başladı ama seri başlangıç seri erken finallerle nihayetlendi. Tanıtımından Sen Anlat Karadeniz klonu bir dizi mi geliyor sorusunu sorduran Aşk Ağlatır MF yapım imzalı bir uyarlama, Love that makes you cry. Süreç Film imzalı Kuzey Yıldızı'nda başroller İsmail Demirci ve Aslıhan Güner. Yazan yöneten Ersoy Güler. Ramo BKM'nin Show TV için hazırladığı dizi. Senarist Yılmaz Şahin, yönetmen Mustafa Şevki Doğan, oyuncular; Murat Yıldırım, Görkem Sevindik, Cemre Baysal. 03 Medya Show Tv için Yabancı isimli diziyi çekiyor. İlker Kaleli ve Pınar Deniz'in başrolünü oynayacağı dizinin senaryosunu Deniz Akçay yazıyor, genel yönetmen ise Zeynep Günay Tan. İlker Kaleli son anda BBC'de yayaınlanacak dizinin çekim tarihi ile çakıştığı gerekçesi ile Yabancı dizisinden ayrıldı.

Yıllardır Arka Sokaklar dışında dizisi ekranda tutunamayan Kanal D, pazartesi Zalim İstanbul, çarşamba yaz dizisi Afilli Aşk, cuma ise Arka Sokaklar ile sezona başlayacak. Tamam mı devam mı kararını zorlanarak verdiği Leke'nin devam etmeyeceği yaz aylarında kesinleşti. Fargman/teaser yayınlanmadığı için yeni dizilerden hangilerinin Kanal D için hazırlandığı kesinlik kazanmadı. Süreç filmin hazırladığı Azize ve Pastel filmin hazırladığı Zümrüdü Anka'nın Kanal D'de yayınlanacağı haberleri geliyor.

Taraflardan resmi açıklama gelmeyen yeni diziler listesi ise şöyle...

Zemheri: Ay Yapım-Hilal Saral

Kod adı Babil: Ay Yapım (Digitürk ile anlaşma masasında) Halit Ergenç kesinleşmiş gözüküyor.

Sefirin Kızı: Ay Yapım- Engin Akyürek, Neslihan Atagül

Zümrüdü Anka: Pastel film (Kanal D)

Azize: Süreç film (Kanal D)

Güvercin: Pastel film

Yeni Hayat: Karga Seven

Devam eden diziler ve yeni dizilere bakıldığında sezon gün bazında şöyle başlayacak.

PAZARTESİ

DİRİLİŞ OSMAN (atv)

ÇUKUR (Show TV)

YASAK ELMA (Fox)- 9 Eylül Pazartesi

ZALİM İSTANBUL (Kanal D)

VUSLAT(TRT)

SALI

KADIN(Fox)

EDHO (atv)

Kardeş Çocukları (Star)

ÇARŞAMBA

SEN ANLAT KARADENİZ (atv)

KUZGUN (Star)

AFİLLİ AŞK (KANAL D)

PERŞEMBE

MUCİZE DOKTOR (Fox)-12 Eylül Perşembe

ŞAMPİYON (TRT)-12 Eylül Perşembe

BİR ZAMANLAR ÇUKUROVA(atv)

BENİM TATLI YALANIM (Star)

CUMA

HERCAİ(atv)

ARKA SOKAKLAR (Kanal D)

HER YERDE SEN (Star)

PAYİTAHT(TRT)

CUMARTESİ

BİR AİLE HİKAYESİ (Fox)- 14 Eylül Cumartesi

KALK GİDELİM(TRT)

KİMSE BİLMEZ(atv)-

PAZAR

ELİMİ BIRAKMA(TRT)- 8 Eylül Pazar

SAVAŞÇI(Fox)

CANEVİM(atv)

 

 
Toplam blog
: 8
: 327
Kayıt tarihi
: 01.04.18
 
 

Analiz ve eleştiri... Türk'ün Dizi İle İmtihanı, Dizierkil Ailede Baba Rolü, Beyaz Camın Realiti ..