Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

Tv8’in İzlediği Yanlış Yayın Taktiği Burnundan Geliyor

Tv8’in İzlediği Yanlış Yayın Taktiği Burnundan Geliyor
 

Tv8 Acun Ilıcalı tarafından alınıp, yayına gireceği günlerde Acun Ilıcalı “ biz eğlence kanalıyız, habere yer vermeyeceğiz, dizi düşünmüyoruz. Yarışma ve belgesel ağırlıklı bir tv kanalıyız. Benim kanalımda benim zevk almadığım hiçbir şey yayına girmez” dediğinde yıl 2013 yılını gösteriyordu. Peki dediğine pişman oldu mu? Bence oldu!

Yıl 2014ü gösterdiğinde Tv8 “Drama Bölümü” kurdu ve Kaçak Gelinler adlı diziyi Star Tv’den transfer etti. Oldukça yüklü bir miktara transfer edilen yapıma 26 bölüm yayın garantisi verdi. Dizi 13 bölüm Star Tv ekranlarındaydı ve 13.bölümle kanala veda ettiler. Tv8 de 14.bölümle yayın hayatına başlayan dizi 26 bölümlük anlaşmasının 40.bölümde biteceğini planlarken, reytingler dip yaptı ve 28.bölümde dizi yayın hayatına son verdi. Ne oldu? Acun Medya aradığı kanı bu diziden bulamamıştı.

2015 Mart ayında Maral dizisi ile ekranlarda dizi fenomeni olmaya gelen Tv8 bu yapım ile de 26 bölüm anlaşması yaptı. Sonuç Maral dizisi 17.bölümde final yaptı.

Mutlaka dizi yayını olmalıydı. Bakıldı ki bu işler çok paraya mal oluyor süper bir çözüm bulundu. Yaz dizileri başarıyı yakalıyor ve kış sezonunu kurtarabiliyordu. Ama işler bütçe meselesiydi! Çözüm yine bulundu. Nasıl olsa izleyenler ne versen seyrediyordu. Çocuk müsameresinde görev alamayanlar ordusu ile Aşk-ı Roman yaz sezonunda ekranlarda yerini aldı. Türkiye dizi sektörü öyle bir yere geldi ki sokağa çıkıp “dizide oynamak isteyen kaleye mum diksin!” deseniz, akın edenlerin ayaklarının altında ezilirsiniz. Bakıyorum herkes cast ajansına kayıtlı, tiyatro dersleri alıyor, figürasyon olarak ünlü olacağı günün hayalini kuruyor. Sanki başka meslek yok!

Neyse konuya döneyim Aşk-ı Roman öyle felaket oldu ki kurtarıcı olarak Hanife Gürdal bulundu. Artık bu kimin yaratıcı zekası ise muhteşem bir transfer. Tabi apar-topar dizi yayına son verdi. Ama mutlaka dizi yapmalı, kadın izleyicinin parmaklarını kumandada Tv8 kanalına alıştırmalıydı. Gene çözüm bulundu!

Ellerinde bir sürü ünlenmeye çalışan insan vardı. Tam Tv8 için biçilmiş kaftan “kendin pişir, kendin ye!” yarı gençlik, yarı kadın izleyiciye sunacakları bir dizi projesi geliştirdiler Gençlik Başımda Duman. Gençlik o kadar başında dumandı ki 2 bölümde ekranda toz duman oldular.

2015 yılında Ferit Şahenk’e devredilen bir bölüm hisse ile “kendi dizini kendin yap!” projesi artık Tv8’in dizi politikasından vazgeçmeleri gerektiğini gösteriyor. Dizi sektöründe Maral dizisinin yurtdışı başarısını yeni dizilerinde bulamayacaklardır. Dizi sektörü o kadar hafife alınacak bir sektör değil. 2013 de alınan dizisiz ve habersiz bir kanal olmak tutumu Tv8’i sadece yarışma kanalı olarak televizyon tarihine yazdı. Artık bu politikanın önüne geçemezler. “Benim kanalımda benim zevk almadığım hiçbir şey yayına girmez” diyen Sayın Ilıcalı’ya sormak isterim, siz yayına aldığınız son 2 dizinizi izlemek ister miydiniz? , eğer cevap evet ise bize susmak düşer ama cevap hayırsa “bize niye eziyet ediyorsunuz?" demek isterim.

Tv8 bir yarışma kanalıdır ve ne yazık ki öyle kalacak, bunu siz istediniz!

Hayatta isteklerinize ulaşmanız dileği ile….

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..