Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Twente bir Kasımpaşa spor olamadı!

Twente bir Kasımpaşa spor olamadı!
 

Fenerbahçe’yi Beşiktaş ve Kasımpaşa spor karşısında seyretmiş birisi olarak, Twente maçını da seyrediyorum. Aslında hiç de istekli değilim. Arkadaşlar ısrar ediyor. Hele Beşiktaş taraftarı olanlar ısrarın da ötesine geçip, bu konuda yazı bile yazman gerekir diye beni fişeklemeye çalışıyorlar. Amaçları Fenerbahçe’nin alacağı, hezimet bir sonucu benimle paylaşmak! Maç başlıyor…

Twente Fenerbahçe’den daha fazla pas yapıyor. Ancak sahanın kendi bölgesinde!

Gol pozisyonuna bakacak olursak; Fenerbahçe’nin pozisyon sayısı daha fazla…

Twente takımı, şu anda Hollanda liginde lig lideri. Sadece bir beraberliği var. Diğer maçlarını hep kazanmış…

Aklıma hemen şöyle bir soru takılıyor. Koskoca Hollanda lig lideri bir Kasımpaşa spor kadar yok mu? Oysa Kasımpaşa spor tarihi bir fırsatı tepmiş, Fenerbahçe kalesine 3 gol bırakarak, işi yarıda kesmişti!

Hollanda futbolu dünyada bir eko!. Zaman zaman parlayıp ön plana çıkan takımlar hep olmuştur. Bunlar PSV, Ajax, Feynord gibi… Özelikle ilk iki sıradaki takımlar, oynadıkları ligde her zaman başarılı olup, zaman zaman finallere kadar yükselmişlerdir.

Böylesi bir ülkenin takımı Twente, bizim ligin son sıralarında yer alan, ligde kalması mucizelere bağlı gibi görülen, Yılmaz Vural’ın şov alanına döndürdüğü Kasımpaşa spor kadar yokmuş!

Böyle söyleyerek, acaba Twente takımına haksızlık mı yapıyorum? Diye de düşünmeden geçemiyorum. Olsa olsa bunun tek bir çözüm yolu olabilir. O da Twente takımının başında Yılmaz Vural gibi bir hocanın olmaması!

Spor basınına şöyle bir baktım. Herkes tarih yazmaktan bahsediyor. Oysa Beşiktaş ve Kasımpaşa spor karşısında alınan kötü neticeler yüzünden Fenerbahçe’yi yerin dibine sokanlar, söylediklerini ve yazdıklarını ne zaman unuttular.

Ligimizin ilk 6 haftasında Beşiktaş’a yapılanları gördükten sonra, bu gün Beşiktaş’a düzülen övgülere pek şaşırmamak gerekir.

Tarih yazmak demişken; bir tarihi yazanlar vardır, bir de yazılanları uygulayanlar. Fenerbahçe hep tarihi yazan kısımda yerini almıştır. Diğerleri de uygulayan kısımda. Yani kopyacı olmuşlardır.

Şimdi benim aklıma takılan bir soruyu sizinle paylaşmak istiyorum. Fenerbahçe, bu yıl 1. düzenlenen bu Avrupa Ligi’ni şampiyon bitirebilir mi? Bana göre bitirebilir. Ancak Guiza ve Carlos’un gönderilmesi şartıyla! Carlos gücünün yettiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Guiza ise ne yaptığını kendi bile bilmiyor ve sahanın içinde geziniyor.

Maç sonrasında beni zorla maç seyretmeye ikna eden arkadaşlarımın tebriklerini kabul etmek ve böylesine basit bir yazıyı kaleme almak kalıyor.

Fenerbahçe Türkiye liginde, son üç haftadan beri gösteremediği kalitesini bu maçta gösterip, galip gelerek bu ligi lider bitireceğini bir hafta kala ilen etmiştir. Böylece, gelecek için umutları yeşil tutmayı başarmıştır.

Şunun unutulmaması gerekiyor ki! Fenerbahçe şu anda oynadığı her iki liginde lideri! Birilerine uzaylı takım muamelesi yapanlar, lig sıralamasına şöyle bir bakıp, sonra kalemlerini ve çenelerini oynatsınlar. Asrın takımı olarak lanse edilen Galatasaray’ın lig sıralamasında nerde olduğuna bir bakar mısınız?

Dereyi görmeden paçaları sıvamayalım. Kimseye de mahalle arası futbolcusu muamelesi yapmayalım.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..