Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Süheyla Çalışkan

http://blog.milliyet.com.tr/haci

08 Mart '09

 
Kategori
Sinema
 

Twilight

Twilight
 

Vampir olası geliyor insanın…Kırk yaşıma merdiven dayamışken bana hissettirdikleriniz için ellerinize sağlık. Stephenie Meyer ve Catherine Hardwicke. Kadınların düşlerindeki aşkı anlatan bir kadın, filmi yöneten bir kadın. Her ne kadar genç nesli sinema salonlarına çekmek amacı ile hazırlanmış olsa da, her yaşta kadının, her yaştaki düşlerini içeriyor. Düşler diyorum çünkü gerçek hayatta bulamayacağınızı bildiğiniz için asla aramayacağınız türden bir aşk bu. Vizyondan kalkalı uzun bir süre oldu, ancak bir şekilde (detaya girmemek lehime bir tercih) temin ettiğim DVD’sini az önce 106” LCD’de tarifi karmaşık hislerle izledim.

Bakışlarındaki derinlik ilk sizi baştan çıkaran. Sakladıklarını bulma dürtüsü, bu gizemli adamda yolunda gitmeyen “şeyi”keşfetme içgüdüsü. Sevdiği kadını koruma duygusu o denli güçlü ki onu hayatına almaktan uzun bir süre alıkoyuyor kendini. Güç evet bildiğimiz fiziksel güç bu adamın fiziksel çekiciliğini kat be kat arttırıyor. Kokusu ekranı delip geçiyor, teninize yayılıyor sanki. Yüzyılların birikimi ile sahip olduğu yetenekler sizi uçuruyor. Her günü farklı yaşanan, sonsuzluğa uzaması dilenen bu büyülü aşkın içinde yok yok.


Yıllar önce izlediğim “Korku Gecesi” filmindeki Chris Sarandon’un genç versiyonu olan Robert Pattinson ve Kristen Stewart başrollerde. Her ikisinin de performansına diyecek bir şey bulamadım. Titanic’ten sonra çekilen en romantik film diyorlar, katılıyorum

“TWILIGHT” orijinal DVD’si kısa bir zamanda raflarda yerini alacaktır. Yapın güzel bir Türk kahvesi, yakın sigaranızı, ya da yakmayın, geçin ekran karşısına, kocanızı veya sevgilinizi mümkünse bir süreliğine gönderin bir yerlere, bırakın kendinizi bu büyünün kucağına.

Filmin sonunda devamının geleceğinin sinyalleri var, ikincisini sabırsızlıkla bekleyeceğim. Gündelik hayatın içindeki dertlerden uzaklaşmak, düşler dünyasında yolculuğa çıkmak için kısa bir mola. Canım kocama buradan sevgilerimi gönderiyorum, sakın kıskanma, bu masal dünyası yalnızca, koca ekran vardı zaten aramızda…

Dünya Kadınlar günümüz kutlu olsun bu arada, yığınla dertlerinizin arasında hadi sizde verin bir mola...

 
Toplam blog
: 58
: 550
Kayıt tarihi
: 15.10.08
 
 

Yeni başlangıçlar üzerine sınadı beni Yaradan, altından kalkacak gücü de beceriyi de verdi şükür,..