Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Twit yemini Melo'yu bağlar mı?

Twit yemini Melo'yu bağlar mı?
 

Ocak Ayı...Yapraklar dökülmeye devam ediyor....


Hafta sonu ne olaylar oldu ya. Bir hafta da bu kadar hadise, O ses Türkiye’ye değil koca süper lige bile yetti. Arttı bile.

Bin defa söylediğimiz üzere kayık kaptanı olacak zata, koca transatlantik verirsen al bizi şampiyonluk kıyılarına ulaştır diye olacağı buydu. Adam her hafta Amerika’yı son 45 dakikada keşfeden Hindistan Tüccarları   gibi ne laftan anlıyor ne oyundan… Aykut Kaptan’ın Fenerbahçe’nin çift forvetle oynaması gerektiğine inanması için, daha ne kadar örnekleme alması gerekecek bilen varsa anlatsın.

Bence Musa takımdan ekstra para talep etmeli, diğer forvet için de koşmak zorunda kalıyor. Takımı ilk yarı kaplumbağa taktiğiyle oynatıp, ikinci yarı atmaca olmasını istemek olmadık zamanda aşırı efor yapmasını beklemek, futbolcuları hallaç pamuğuna çevirmeye başladı. İlk yarı rölanti, ikinci yari tam gaz hangi bünye buna dayanacak nerede çatlayacak bekliyoruz. İlla bir golle Aykut Kocaman’ın kafasına birinin vurması gerek, çalışmayan külüstür radyolar gibi beyni. İlla bir golle vuracaksın, sarsacak titreteceksin yoksa sinirler temas etmiyor galiba. Vura vura golle Aykut’un kafasına bu işin sonu nereye varacak bilemiyorum. İşin sonunda sarsak olmak da var..

Musa için artık sıradan gol zevk vermemeye başladı. Kafa vurmanın bile güç olduğu pozisyonlarda, röveşata denemesi pozisyon ne olursa olsun gol için oynadığının fotoğrafı gibi.

Her sezon başı adı başka kulüplerle anılan, ama adı bu takımla özdeşleşenen Semih Şentürk o kadar maç alışkanlığı olmamasına rağmen maçta galibiyet golünü atması, işine ne kadar bağlı olduğunun açık delili idi. Sahi Krasiç’e ne oldu?

Derbi maçta Melo’nun tükürüp tükürmediği bilmem kaç kamera ile izlenmesine rağmen, tam anlaşılamadı. Etrafta olanları olaya verdiği reaksiyonlara bakarak sonuca varamayız bence. Gerçi Melo twitten attığı yeminde ‘’Allah şahidimdir’’demiş. Twitten atılan yemin kişiyi bağlar mı bilemiyorum. Sanal ortamda atılan yemin, İslam’a uygun mudur? Yaşar Nuri Hoca’ya sormak gerekir. Bence arkadaşını dövdükten sonra zaten hiç gelmemeli idi, ama bu da aleme ahlak dersi verirken, kendi içinde barındırdığı rezilliklere çözüm olamayan yönetimin sorunu.

Hakemde eşine az rastlanır bir komediye imza attı. Gözlerini fal taşı gibi açacağı bir anda yerde sanki yavuklusu tarafından peşinden gelmesi için bırakılan mendili alıyormuş gibi çimden düdük toplaması olacak iş değildi ama bizde olur böyle şeyler…

Ünal Aysal, Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenebilmek için daha kimleri alacak merak ediyorum.

Şenol Güneş’in istifasına zerre kadar üzüldüysem yarını görmeyeyim. Kendi bahçelerine bakmadan, Fenerbahçe’ye sürekli çamur atan ve bu çamurla kendi geleceğinin temiz kalacağını düşünen hijyen özürlü bir futbol adamının, ne kendine ne de ülkeye bir hayrı olabilirdi. Umarım bir daha dönmez…

Ertuğrul Sağlam ve Şenol Güneş, Aykut Kocaman’dan çok mu daha kötü teknik adamdılar ki onlar istifa etti bizimki halen duruyor sorusuna verilecek cevap çok basittir. Hatta cümle bile değil iki kelimedir; Aziz Yıldırım….

Keşke Memet Ali Birand’ın ölüsüne yapılan jest, Hakan Şükür’ün dirisine de yapılabilse idi…

 
Toplam blog
: 220
: 212
Kayıt tarihi
: 14.08.12
 
 

İşimiz gücümüz  finasalpara, ama sevemedik hiç bir daim kendi malımız gibi bedenini. Neyse bize b..