Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Twitter Bot Hesap Etiketi

Twitter, uzun süredir içerik paylaşmayan, sadece retweet ya da beğeni yapan hesapları bot hesap olarak algılıyor ve askıya alıyordu. Twitter, bu durumla baş etmek için yeni bir özelliğe imza atmaya hazırlandığını duyurdu. Şimdilik bir grup kısıtlı geliştirici ile test aşamasında olan özellik, kullanıcıların bot hesapları tespit etmesine imkân verecek. Özelliğin ne zaman kullanımda olacağı şimdilik bilinmiyor.

 

Sosyal medya mecrası Twitter, bot ve otomatik paylaşım yapan hesaplar bundan sonra özel bir etikete sahip olacaklar. Bu sayede kullanıcılar, hesaplarla ilgili bilgi sahibi olabilecek. Twitter’da otomatik paylaşım yapan ve bot çok sayıda hesap mevcut. Genelde gündem oluşturmaya yönelik olarak açılan bu hesaplar, çeşitli konularla ilgili ard arda paylaşımlar yaparak Trending Topic listesinde yer alıyor. İşte Twitter’ın kısıtlı bir geliştirici kitlesiyle test etmeye başlayacağı yeni özellik, bu tarz hesapları etiketleyerek kullanıcıyı hesaplarla ilgili bilgilendirmiş olacak. Bir nevi bu işaretle birlikte verified account(mavi tık, onay rozeti, mavi rozet, onaylanmış hesap)lar gibi bu hesaplarda herkes tarafından bilinir olacak.

 

Kullanıcı dostu olan bu yeni özellik, kullanıcıların akış sayfalarında da çıkacak. Yani hesabın bot olup olmadığını anlamak için hesabın anasayfasını görüntülemenize de gerek kalmayacak. Böylece kullanıcılar, takip ettikleri ya da edecekleri hesaplarla ilgili bilgi edinme imkanı yakalayabilecekler.

 

Şimdilik bu özelliğin tüm kullanıcılar tarafından ne zaman görüleceği henüz belli değil ancak birkaç ay içerisinde yeni özelliğin kullanıcıların beğenisine sunulması beklenmektedir. 

 

 
Toplam blog
: 64
: 116
Kayıt tarihi
: 20.09.16
 
 

Ankara'da, esnaf bir babanın ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya gözlerimi açtım. ..