Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '17

     
    Kategori
    Teknolojinin Geleceği
     

    Twitter'da popüler olmanın kısa yolları

    Twitter'da popüler olmanın kısa yolları
     

    Veysel Can Kayiş


    Son yıllarda özellikle gençler tarafından büyük ilgi gören Twitter uygulamasında yüksek takipçili, popüler bir hesap nasıl elde edilir?  
     
    Twitter'da popüler olmanın kısa yollarını ise (VeyselCanKayis) sayfasının yöneticisi olan Veysel Can Kayiş açıkladı. 
     
    Siz de Twitter gibi sosyal ağlar üzerinden bir hesap açarak bu hesap üzerinden paylaşımlar yapmayı, insanları eğlendirmeyi, bilgilendirmeyi, güldürmeyi düşünüyorsanız öncelikle hedef kitlenizi iyi belirlemeniz gerekiyor. Kimlere hitap edeceğinizi bilerek çıktığınız bu sosyal medya macerasında bilinçli adımlar atmak size çok büyük katkılar sağlayacaktır. Rakip değerlendirmesini iyi yaptığınız takdirde istediğiniz kitleye daha çabuk ulaşabilir, popüleritenizi daha hızlı arttırabilirsiniz. Diyelim ki siz komik videoların ve mizah içerikli paylaşımların bulunduğu bir Twitter hesabı açmak istiyorsunuz, ama önce bu alanda paylaşım yapan hesapları kontrol etmelisiniz! Eğer bu alanda yüksek takipçisi olan, tanınmış hesaplar varsa bu işe girmenizi tavsiye etmiyorum, sonu hüsranla sonuçlanması çok büyük olasılık
    İsim ve kullanıcı adı konusu en dikkat etmeniz gereken noktalardan birisidir. Kesinlikle başka bir hesabın kullandığı ismi ve benzer kullanıcı adı seçmemelisiniz. İnsanların kopya paylaşımlardan sıkılması bile büyük bir sorun olurken kopya bir isim ve kullanıcı adı yapmanız sizi fazlasıyla başarısız kılabilir. Kullanıcılar her zaman farklı ve yeni şeyler görmek ister ve siz onlara farklı ve yeni şeyler veremediğiniz sürece onların gözünde bir hiç olarak kalırsınız! Ve amacınıza ulaşamazsınız. Paylaşımlarınıza bile dikkat etmeniz gereken bu noktada eğer başka bir sayfaya benzer isim veya kullanıcı adı kullanırsanız, 3-4 adım geriden başlamış olursunuz. Ve hüsrana uğraya bilirsiniz. 
     
    Aynı şeyi tekrar tekrar yazmamaya dikkat edin çünkü insanların hep aynı şeyleri görmekten sıkılıp takibi bırakma ihtimali çok yüksek. Ayrıca tweet atarken seçici olmaya da dikkat etmeniz gerekiyor.
     
    Ne tür tweet atmamız gerekiyor diye sorduğunuzu duyuyor gibiyim. Tweetlerinizde içeriğinizle alakalı görseller normal tweetlere göre %150 daha fazla retweet, %89 daha fazla beğeni alıyor. Bu istatistikler bizlere kesinlikle çoğu içeriğimizde görsel bulundurmamız gerektiğini söylüyor.
     
    Fotoğraf, gif ve arada video olmasıda etkileşiminize güç katacak içeriklerdendir. Videolu içeriklerinizi çeşitlendirerek daha çok etkileşim alabilirsiniz. Ayrıca videolu tweetler yüzde 28 daha fazla retweet alıyor.
     
    Bir şey yazmadan ve paylaşmadan önce kendinize şunları sorun ‘Bu tweet‘in amacı nedir?’ ‘İnsanlar niçin bunu okumak veya izlemek istesin?’ Düzenli bir şekilde tweet atmaya dikkat edin tweet atmak önemlidir ama bu her saat ya da her dakika tweet atmanız gerekiyor demek değildir insanların daha çok tweetlerinizi görmesini isterseniz üst üste tweet atmayın. Buna bir süre koyun. Örneğin 20 ile 35 dakika arası tweet atarsanız birbirinin erişimini azaltmayacaktır. Yazdığınız tweetlere verilen cevapları es geçmeyin. Onlara siz de geri cevap verin. İnsanlar iletişime geçmeyi severler. Onlara ilgi gösterirseniz sizin sıkı takipçiniz olacaklardır. Bunların dışında sosyal olmayı,doğayla ve hayvanlarla kültürel değerlerimiz  ilgili tweet atmayı kesinlikle unutmayın Bayramlarda, özel günlerde duygu ve düşüncelerinizi mutlaka paylaşın.Bir gün 40 tweet atıp sonra 2-3 gün ortadan kaybolmayın. Günlük tweet atma ortalaması tutturun.
     
    Twitter'da belli konuların kolay takip edilmesini sağlayan etiketlere hashtag denir. Genelde # işareti ile ayrıştırılır. Birçok Twitter kullanıcısının bu özelliği kullandığını unutmayın. Sizi de hashtagler sayesinde timeline'larında görebilirler.
     
    Eğer popüler bir Twitter hesabınız olsun istiyorsanız ayrıcalıklı olduğunuzu kullanıcılara kanıtlamanız lazım. "Seni neden takip etmeliyim ?" sorusuna paylaştıgınız içerikler ile cevap vereceğinizi kesinlikle unutmamalısınız.
    İnsanlara Twitter‘da olduğunuzu Facebook, LinkedIn gibi diğer sosyal medya hesaplarınızdan duyurun. Takipçilerinizi kendi deneyimlerini paylaşmak ve sayfanızı tanıtmak konusunda harekete geçirin.
     
    Genellikle her Twitter hesaplarının yaptığı büyük hatalardan birisi de kitle büyütmekten çok para kazanma hedefidir. Twitter hesabı üzerinden alınacak reklam paralarını düşünüp hesaplamaktan artık kitleyi ve paylaşım yapmayı bir kenara bırakmanız çok büyük yanlış olacaktır. Hesabınızın takipçisi 10-20 bin gibi bir sayıya ulaştığında reklam alma çabasına girdiğiniz sürece büyük bir kitle kaybı ile karşılaşıp tüm emeğinizi ve takipçilerinizi kaybetmekle karşı karşıya kalabilirsiniz. 
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 296
    Kayıt tarihi
    : 16.08.17
     
     

    Bloguma hoşgeldin. Ben Veysel Can Kayiş. Kökenim Gaziantep'te olsa İstanbul'da büyüdüm. 24 yaşınd..