Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '14

     
    Kategori
    Danışmanlık
     

    Twitter’da Satın Al Butonu Açıldı

    Twitter’da Satın Al Butonu Açıldı
     

    Twitter’da Satın Al Butonu Açıldı


    Twitter’da Satın Al Butonu Açıldı
    Daha önceki yazımızda Twitter’da yeni çıkan bir uygulamadan bahsetmiştim. Twitter artık Alışveriş yapabileceğimiz bir mecra haline geleceğinden bahsetmiştik. Twitter üyeleri için bir ” Satın Al ” butonu oluşturacağının haberini vermiştim. Bugün ise Satın Al düğmesinin artık kullanıcılara tamamen açıldığını  bu butonun nasıl kullanılacağından  bahsedeceğim.  Twitter’da Satın Al butonunu yavaş yavaş kullanıcılarına açıyor. Sınırlı sayıda kullanıcıya açılan bu özellik, yakında Türkiye ve Dünya’daki tüm kullanıcılara açılacak.
     
    Yazımda Twitter’da Satın Al Butonu ile İlgili merak ettiğiniz birçok konuya değineceğim. 
     
    Satın Al Butonu Güvenilir mi?
    Bu soruya evet diyebilirim. Çünkü Twitter bu soruyu bizden önce kendisine sordu ve bu sorunu çözümlemek için Ödeme sistemini Stripe üzerinden yapmak için bu şirketi satın aldı. Stripe sitesine kayıt olan ve Twitter tarafından onaylanan tüm işletmeler tarafından bu hizmet verilebilecek ve hangi ürünü aldığınız, ürünün nereye gönderileceği gibi tüm işlemleri Twitter üstlenecek. Bu konuda oldukça titiz olan Twitter markasına yakışır bir şekilde davranarak ”Satın Al” butonu uygulaması ile kullanıcılarına en iyi hizmeti vermeye çalışıyor. Twitter’da Satın Al butonu her türlü kişi veya kurumların kullanmasına izin vermeyecek. Bu uygulama sayesinde güvenceniz Twitter olacak. Ürününü satacağı firmaları seçerken dikkat etmesinin nedeni kullanıcılarını korumak amaçlı olduğu kesin.
     
     
     
    twitter satın alma düğmesi
     
    Twitter’da Satın Al Butonu ile Nasıl Alışveriş Yapılacak?
    ”Satın Al” butonunu nasıl kullanacağız. Bu butonun çalışma mantığı gayet basit. Twitter’da gördüğünüz almak istediğiniz bir ürün için yapmanız gereken üç işlem var. İlk olarak satın Al butonuna tıklıyorsunuz, karşınıza ürüne ait bilgiler çıkıyor. Daha sonra adres ve ödeme bilgilerinizin saklanacağı Stripe sitesine kayıt olmanız gerekiyor. Bir defa kayıt olmanız yeterli oluyor.  Son olarak İse; ürünün fiyatı ve satın al düğmesigeliyor. Burası son aşama bu nedenle dikkat edilmesi gereken husus onay vermeden önce iyi düşünmek. Çünkü; ürün için onay verdiğinizde ürün tahsili yapılıp sisteme aldığınız ürünün gönderilmesi için bilgi veriliyor.
     
    Twitter bu uygulamaya başladı. Zamanla bütün kullanıcıların satın alma butonunu göreceğini müjdeleyebiliriz. Şimdilik düşük fiyatlı ürünleri satan Twitter, zamanla sattığı ürün listesine yüksek fiyatlı farklı ürünleri de ekleyecek.
     
    Şu anda birçok markanın Twitter üzerinden satış yapabileceği gerçeği ortaya çıkmasıyla birlikte satış departmanlarının ve sosyal medya yöneticilerinin iş yükü artmış olması, yeni iş olanaklarını da doğurabilir.
     
    Aslıhan Sağdıç
     
    10 Eylül 2014
     
    Benzer yazılarımı okumak için:  https://www.facebook.com/GreenPRTURKEY
     
    Toplam blog
    : 1
    : 57
    Kayıt tarihi
    : 26.07.14
     
     

    1982’De Malatya’da Doğrum. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamladım. 2002 Yılın..