Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '19

 
Kategori
İnternet
 

Twitter'dan Yeni Tasarım

Twitter sosyal medya kullanıcıları için yeni tasarımlar eklemeye her geçen gün devam ediyor. Aslında Twitter yetkilileri son günlerde farklı tasarımlar üzerinde yoğunlaştıklarını ve bu tasarımları yakın zamanda kullanıcılara duyuracaklarını açıklamıştı. Bu açıklamanın sonrasında çok fazla bir süre geçmeden Twitter yeni tasarımlarını test etme yoluna çoktan başladı.

Şu anda sadece isteyen kullanıcılar yeni tasarımı kullanmaya başladı. Birçok yeni uygulama eklenen sosyal paylaşım sitesindeki yeni tasarımlar sayesinde kullanıcılar daha rahat edecekler gibi görünüyor. Her ne kadar beta testler devam etse de yeni tasarım sosyal medya hesabında kalıcı olacak gibi duruyor. Twitter’da yeni eklenen tasarımlar ve özellikleri şu şekilde özetlenebilir:

Çevrimiçi Özelliği

Twitter tarafından son eklenen özelliklerden biri Twitter kullanıcılarının çevrimiçi olduklarını gösteren işaretin eklenmesi şeklinde olacak. Bu sayede kullanıcılar hangi Twitter kullanıcılarının çevrimiçi olup olmadığını anında öğrenebilecekler. Daha önceki tasarımlarda bu özellik yoktu. Twitter kullanıcılarının bu özelliği olumlu karşılayacakları düşünülüyor.

Sohbet Başlatma Özelliği

Twitter kullanıcıları sohbet başlatma özelliği sayesinde birbirleri ile konuşma yapabilecekler. Bu özellik sayesinde Twitter kullanıcıları birbirleri ile etkili iletişime kolaylıkla geçebilecekler. Bu şekilde kullanıcılar arasındaki etkileşim eskisine göre daha fazla olacak gibi görünüyor.

Yeni Filtreleme Özelliği

Twitter’ın getireceği bir diğer özellik de filtreleme özelliği olacak. Bu özellik ile nefret içerikli mesaj gönderimleri ile aşağılayan, tehdit eden ve taciz eden mesaj içeriklerinin önüne geçilecek. Bu tür mesajlar anında yeni geliştirilen bir sistem aracılığı ile ortadan kaldırılmış olacak. Twitter sosyal medya üzerinde zorbalık peşinde koşan insanları ve onların gönderimlerini engellemiş olacak ve bu kişiler artık istedikleri gibi serbestçe tweet atamayacaklar.

Emoji Butonu

Diğer sosyal paylaşım sitelerinde olan emoji özelliği Twitterda da yeni bir tasarıma kavuştu. Çok dikkat çekici yeni değişikliklerden biri de yeni güncellenmiş, yeni bir tasarıma bürünmüş ve herkesin merakla beklediği emoji butonu oldu. Bu tasarım oldukça fazla beğenilecek gibi görünüyor. Bu özellik sayesinde yeni tweet oluşturulan bölümde yer alan özel bir butonla kullanıcılar tweetlere emoji ekleyebilecekler.

 
Toplam blog
: 13
: 205
Kayıt tarihi
: 14.08.17
 
 

1999 yılında İstanbul'da doğdum. İlköğretim ve Lise hayatımı'da İstanbul'da tamamladım. Uzun zama..