Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '14

 
Kategori
İnternet
 

Twitter hesabım askıya alındı - Twitter hesabımı nasıl geri alabilirim?

Twitter hesabım askıya alındı - Twitter hesabımı nasıl geri alabilirim?
 

Twitter Logo


Twitter hesabım askıya alındı ve ne yapacağım diyorsan doğru yerdesin. Öncelikle umutsuzluğa kapılmamak lazım bunu söylüyorum çünkü 2.kez askıya alınan hesabım 111 gün sonra açıldı. Yılmadan Twitter'a bilet atmak gerekiyor tabi. (Bilet: Bir çeşit mail diyebiliriz.)

Hesabınızın askıya alınıp alınmadığını nasıl anlayabilirsiniz?

Hmm... evet bunu anlamak zor olmasa gerek hesabınıza giriyorsunuz ve kullanamıyorsunuz doğal olarak. İşin resmi açıklamasını yapacak olursak hesabınıza giriş yaptığınızda üst tarafta hesabınızın askıya alındığına dair bir bar göreceksiniz. (Resim : 1) Bunu görüyorsanız hesabınız malesef askıda!

Hesabımı nasıl askıdan kurtarabilirim?

Twitter yardım kısmına gidip askıya alınan hesaplar sekmesine girmelisiniz. Kısaca link : http://support.twitter.com/forms/general?subtopic=suspended 

Açılan sayfada neler yapacağım?

Sanırım en önemli kısım burası. Formu şu şekilde doldurmalısınız:

Subject : My Twitter suspended account. Help me.

Description Of Problem : My Twitter suspended acoount. Help me. I will comply with the rules.

Geri kalan alanları siz kendiniz doldurabilirsiniz. Kullanıcı adı, isim, telefon vs. 

İşlemler bittikten sonra karşınıza bir ekran gelecek.

"Thanks!" başlığı altında ingilizce bir metin. Twittera mesajınız ulaştı demektir. (Resim : 2) Bu süreçten sonra Twitter hesabınızla ilgili olan mail adresinize Twitter tarafından size ingilizce bir mail gelecektir. (Resim: 3)  Gelen maili cevaplayın! (Cevap: My Twitter suspended account. Help me.) Kullanıcı adınızı ve isminizide cevap mailine ekleyiniz! 3 gün içinde hesabınızı tekrar kullanabilirsiniz.

Twitterdan bana mail gelmedi ne yapmalıyım?

Size çöp kutunuzu veya diğer mesajlarınızı kontrol edin, gelmemesi için hiçbir neden yok demeyeceğim. Çünkü banada gelmemişti. Zaten otomatik olarak gönderilen bir metin. Mailinizi aldık vs gibi bir şey bildiriyor yani çokta önemli bir şey değil. Lakin eğer size mail gelmediyse işiniz çok ama çok zor! Çünkü hesabınızın açılma süresi 3 gün değil 1 hafta değil! Belki 1 ay belki 2, belki 1 yıl! Yani anlayacağınız sizi sinir bozucu uzun bir süreç bekliyor.

Hesabınız böyle bir durumda kalıcı olarak askıya alınmış olabilir. Sabırlı olmalı ve sürekli Twitter'a bilet atmalısınız. Bunun yanında yeni bir hesap açıp Twitter'ın onaylı hesaplarına durumu izah eden ingilizce mentionlar göndermeyi deneyebilirsiniz.

Hesabım açıldıktan sonra tekrar askıya alınır mı? Alınmaması için ne yapmalıyım?

Kural dışı kullanmaya devam ederseniz Twitter hesabınızı yeniden askıya alabilir. Hesabınız açıldıktan sonra daha dikkatli kullanmalısınız. Twitter kurallarını okuyunuz! En çok askıya alınma nedenleri ise:

Kısa süre içinde çok fazla kişiyi takip etmek ya da takipten vazgeçmek,

Kısa zamanda çok fazla tweet atmak (Spam olarak algılar),

RT, Favori, Takip siteleri kullanıp hesabı kasmak,

Onay almadığınız ya da çevirmen olmadığınız halde arka planda profilinizi onaylı veya çevirmen olarak göstermeye çalışmak. Yani sahte rozet kullanmak.

Umarım hesabınız kısa sürede açılır ve tekrar askıya alınmaz. Başka bir yazıda tekrar görüşmek üzere....

Not : Resimleri ilgili galeride görüntüleyebilirsiniz.

Gökçe Özcan

 

 
Toplam blog
: 26
: 7020
Kayıt tarihi
: 22.02.14
 
 

Merhaba, ben Gökçe Özcan kısa ve öz kendimi anlatmak isterim. Anlatmak diyorum, çünkü insan tanım..