Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '10

 
Kategori
İnternet
 

Twitter nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır?

Twitter nedir? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır?
 

twitter


İnternet dünyası belirli dönemlerde insanların hizmetine sunduğu bazı uygulamalarla hayatın bir parçası haline gelmeyi başarabiliyor. Google, Messenger, Youtube ve son zamanlarda Facebook iyiden iyiye evimizin baş köşesine kurulan misafirlerimiz oldular. Bu zincire son zamanlarda yeni bir halka daha ekleniyor; Twitter.

Peki, twitter nedir ve ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

Öncelikle “twitter”, İngilizce “cıvıldamak” anlamına gelen ve uygulamayı kullanan insanların ilişkilerinin kuşların cıvıldamasına benzetilmesinden dolayı siteye adını veren kelime.

Twitter genel anlamda da insanların o anda nerede, ne yaptıkları, neler hissettikleri, neler okuyup, neler yazdıkları gibi bilgileri online olarak paylaştıkları bir uygulama. Uygulamanın cep telefonlarından erişimle de kolaylıkla yapılabilir olması, aksiyonların daha güncel ve tweet’lerin daha anlamlı olmasına olanak sağlıyor.

Kısaca, “Şu anda ne yapıyorsun” sorusunun 140 karakterle cevaplandığı sanal sosyal ortam twitter.

Yani, twitter üzerinden o anda ne yaptığınızı insanlara ifade edebildiğiniz gibi, merak ettiğiniz kişilerin durumunu da öğrenebiliyorsunuz. Özel hayat dışında iş hayatında da oldukça faydalı olması muhtemel uygulama bir nevi asistanınız ya da sekreterinizmiş gibi görev yapabiliyor.

Genel anlamda kişilerin kullanımı ile başlayan Twitter uygulaması son zamanlarda kurumların ve şirketlerin de hizmet ve ürünlerini tanıttıkları ve paylaştıkları bir ortam haline geldi.

Twitter’a üye olmak ta diğer sosyal ağlar gibi oldukça basit. Twitter.com ana sayfasında “Get started – Join” sekmesi tıklanarak kayıt aşamasına geçiliyor. Sonrası ise klasik “gerçek ad, kullanıcı adı, şifre ve e-mail adresi” bilgileri girildikten sonra “Settings” butonundan profil güncellemek mümkün.

Doğru kullanım ile oldukça faydalı bir platform.

Twitter: @dincer_oruc

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..