Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '12

     
    Kategori
    İnternet
     

    Twitter sahte hesaplar polemiğine benim gözümden bakın

    Twitter sahte hesaplar polemiğine benim gözümden bakın
     

    Twitter


    En saygın sosyal ağlardan Twitter'ın başı son günlerde çok ağrıyor. Özellikle ülkemizde son zamanlarda türeyen "sosyal medya uzmanları" sebebiyle reklam ajanslarının işini zorlaştıran ve haksız kazanç elde eden fenomenlerin foyasını orataya çıkaran Status People isimli Twitter uygulaması sayesinde kullanıcıların takipçilerinin ne durumda olduğu herkes tarafından görülebiliyor.

    Status People tarafından uygulanan ve kodları açıklanmayan algoritma, ilginç bir şekilde hesabınızdaki kullanıcıların % kaçının sahte hesap olduğunu, yüzde kaçının aktif olarak Twitter'ı kullanmadığını ve kaç kişinin sizi gerçekten takip edip Twitter'ı aktif olarak kullandığını gözler önüne seriyor.

    Kendilerini fenomen veya sosyal medya uzmanı olarak tanıtan kişilerin ipliğini pazara döken bu uygulama sayesinde artık tweet başına ücret alan bu kişilerin bir çoğunun Twitter'dan uzaklaşacağını söylemek mümkün.

    Ancak tabii ki Status People verileri %100 doğruluk payı içermiyor. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre bilgiler tam olarak güvenilir olmasa da gerçeklik payı az değil.

    Sizde hemen Twitter hesabınız varsa, takipçilerinizin durumunu sorgulatabilirsiniz.

    Status People

     
    Toplam blog
    : 1
    : 140
    Kayıt tarihi
    : 28.08.12
     
     

    Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü 3. sınıf öğrencisiyim. Android kullanıcısıyım..