Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '17

     
    Kategori
    Teknoloji
     

    Twitter Sayesinde Suçlu Tespiti Daha Kolay

    Twitter Sayesinde Suçlu Tespiti Daha Kolay
     

    twitter


    Terör suçlularının da daha kolay bir şekilde tespit edildiği bu ortamlarda en fazla suçlu takibi ve tutuklamalar, Twitter sayesinde oluyor. Nasıl mı?


    Sosyal medya kullanımı
    Son zamanlarda hem dünyada hem de ülkemizde sosyal medya kullanımı bir hayli çoğaldı. Çok küçük yaşta çocuklardan tutun her yaşta kişi tarafından artık sosyal medya hesapları kullanılıyor. Bu hesapları kullanırken çok düzgün ve iyi yönde kullanıcıların varlığı ortamı rahatlatırken sosyal medya üzerinden işlediği suçu deşifre eden veya insanları suça yönlendiren kişilerin varlığı da bir hayli fazla.
    İstatistiklere göre en fazla siyasi suçların işlendiği sosyal medya ortamlarında daha sonraki suç işleme sıralamasında üniversitelerde görüş ayrılıkları yüzünden yapılan ayaklanma çağrıları yer alıyor.


    Twitter sayesinde anında tespit
    Twitter sayesinde bir suçun girişiminde bulunan veya bu suçun övgüsünü yapan kişiler bir başka kişi veya kişiler tarafından bilişim suçları ile ilgilenmekte olan yetkililere şikayet edildiklerinde veya daha önceden bu yönde suç işlemiş olan kişilerin sürekli takip edilmesi ile bu suçlular anında tespit edilmektedir.
    Bir kişi veya kişilerce hakarete uğramış olan kişi Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunarak bu kişi ve kişilerden şikayette bulunabilir. Bunun yazılı bir ortamda olması veya kim tarafından şahsi olarak yapıldığının bilinip bilinmemesinin hiçbir önemi bulunmamaktadır.


    Bilişim suçları
    İnternet üzerinden işlenen tüm suçlar bilişim suçu olarak sayılmaktadır. Bu suçlar Twitter gibi hesapların ve toplu paylaşımların yapıldığı alanlardan suç olabilecek paylaşımlar yaparak oluşturulduğu gibi, haksız kazanç elde etme, kredi kartları hesaplarını ele geçirme ve online alış veriş yapıldığı esnada alıcının satıcı tarafından veya satıcının alıcı tarafından kandırılması gibi suçları da kapsamaktadır.
    En fazla korkutucu olan bilişim suçlarıdır. İnternet üzerinden kişilerin banka hesaplarına ulaşılması ve bu banka hesaplarının hızlı bir şekilde dolandırıcıların hesabına aktarılması olarak bilinmektedir.
    Bir kişinin banka hesabını boşaltan, kötü amaçlı yazılım yapan, virüs yayan veya kişilerin parola ve şifrelerini ele geçiren kişiler bilişim polisi tarafından hızlı bir şekilde tespit edilmektedir.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 74
    Kayıt tarihi
    : 10.08.17
     
     

    Berke Akgün, Aydın doğumlu sosyal medya uzmanı ve yazarım. Teknoloji ve bilişim üzerine yazılar y..