Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Twitterda Ses Özelliği

Dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip olan Twitter, Türkiye’de de yaklaşık 12 milyon kullanıcıyla en fazla Twitter kullanan ülkeler sıralamasında 6’ıncı sırada yer alıyor. Twitter, hem etkisini hem de kullanıcı sayısını her geçen gün daha da artırmaya devam ediyor.  Bununla birlikte yeni özellikleri de kullanıcıların beğenisine sunuyor. Twitter'da artık kullanıcılar tweetlerini sesli olarak da atabilecek.

 

Twitter’da devreye alınan sesli tweet özelliği şimdilik sadece İOS kullanıcılarına sunuldu. Sesli tweet atmak isteyen kullanıcılar yazdıkları mesajlara ses kaydı ekleyerek paylaşabilecek. Sesli tweet özelliği 140 saniye ile sınırlı olacak. Ses kaydı için ise tweet atma ekranına tıkladıktan sonra ses ikonuna dokunmak yeterli olacak. Sonrasında kullanıcılar ses kaydetme ekranı üzerinden 140 saniyeye kadar ses kaydedebilecek.

Sesli tweet atmak için Tweet oluşturma simgesine, daha sonra da ses simgesine  dokunun. Mesaj kaydını başlatmak için kırmızı kayıt butonuna dokunarak, kaydı bitirdiğinizde Bitti diyerek tweenizi tamamlayın.  Her sesli Tweet için 2 dakika 20 saniyeye kadar kayıt yapabilirsiniz. Mesajınız daha uzunsa otomatik olarak 25 Tweete kadar Tweet dizisi oluşturulur. Bütün bu aşamalardan sonra Tweet içeriğinizi Ggöndermeye hazır olduğunuzda tweetleyebilirsiniz.  Şu anda sesli Tweetleri yalnızca orijinal Tweet gibi kaydedebilirsiniz. Yanıtlar veya Yorum ekleyerek Retweetleme yoluyla sesli Tweetlemek mümkün değildir.Sesli Tweetler, kullanıcıların oynatabileceği ses ekli Tweetler olarak yayınlanır. Mevcut profil fotoğrafınız ses ekinize statik görüntü olarak eklenir ve profil fotoğrafınızı güncellediğinizde yenilenmez.

Sesli tweet özelliği şu anda yalnızca İOS işletim sisteminde kullanılabiliyor ancak ilerleyen günlerde özelliğin kısa süre içerisinde Android ve diğer işletim sistemlerinin kullanımına açılması bekleniyor.

Mutlu haftalar :)

 
Toplam blog
: 64
: 116
Kayıt tarihi
: 20.09.16
 
 

Ankara'da, esnaf bir babanın ve ev hanımı bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya gözlerimi açtım. ..