Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '16

 
Kategori
Edebiyat
 

TYB’de bir Denizlili

TYB’de bir Denizlili
 

Türkiye’de en fazla üyeye sahip olan ve en etkili bir yazar kuruluşu olan Türkiye Yazarlar birliğinde, Denizliyi ve kültürünü eserleriyle birlikte neşeli ve sevecen yapısıyla Türkiye’nin çeşitli fuar vb. organizasyonlarında temsil eden Denizlili Yazar Baki Evkaralı’da bulunuyor.  Türkiye Yazarlar Birliği’ne Üyeliği Genel Kurul’un toplanmasıyla onaylanan ve  heyecanlı bekleyiş sona erdi. Kendi çabasıyla bu zamana dek çalışmalarını yürüten Denizlili Genç yazar, tam bir memleket ve kültür sevdalısı olarak yeni çalışmalarla temsil etmeye devam ediyor. Hayat yayınlarından çıkan Elifname kitabıyla Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan yazar, yapmış olduğu etkinliklerle de bu zamana dek adından bahsettirmeye devam etmektedir.

En son çıkan kitabı Niyet Ettim Aşka ile şair kimliğini ortaya koyarken, şiir sevenlerin kalbini fetheden şair ve yazar, hazırlanan konseptiyle dünya ve ahireti bir terazi kefesi gibi dengeleyerek, tasavvuftan dünyevi aşka kadar aşkı işliyor. Denizlili yazarın bu zaman kadar yayınlanmış 4 eseri bulunmaktadır.

Yeni roman ve denemesinin de müjdesini veren yazar Baki Evkaralı: “Denizlili bir yazar olarak özellikle memleketimi güzellikler adına elimden geldiğince, gücüm dâhilinde temsil etmeye çalışıyorum ve bundan gurur duyuyorum. Zaten kültürümün güzelliklerini Yazar- Bir Egeli Yazarlar ve araştırmacılar Birliği ile birlikte değerli Başkanımızın Sayın Abdulkadir Uslu Bey’in desteğiyle birbirinden güzel etkinliklere imza atarken, şimdi Türkiye genelinde böyle güzide bir kuruluşta yer alıp Memleketi temsil etmeye devam etmenin gururunu halkımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Elbette bu çabalar karşılıksız kalmayacak, değerli devlet büyüklerimizce de desteklenerek daha güzel, daha iyi olması için geniş kitlelere, değerli büyüklerimin destekleriyle edebiyat alanında da bir basamak yükseğe taşıyacağım. Denizlinin değerli büyüklerimiz ve halkımızın da desteği benim için en büyük ödüldür.” diyen yazar Türkiye Yazarlar Birliği ile ilgili bilgiler verdi.

“Türkiye Yazarlar birliği; Türkiye’de en fazla üyeye sahip ve etkili bir yazar kuruluşu olan TYB, siyaset üstü tavrı, demokratik yapısı ve modern teşkilatlanması ile, üyelerinin dışında ülkemizdeki tüm yazar, fikir adamı ve sanatçıların kendilerini ifade edebildikleri bir mesleki kurumdur.

Yazarlar arasında mesleki dayanışmayı geliştirmek ve ülkemizin kültür hayatına yazarların katılımını sağlamak amacıyla 7 Ağustos 1978’de farklı kesimlerden 14 yazar tarafından “Yazarlar Birliği” adıyla kuruldu.

1985’te Bakanlar Kurulu kararıyla “Türkiye” adını kullanma hakkını elde etti. 1991’de “Kamu Yararına Çalışan Kuruluş” statüsünü kazandı. Türkiye Yazarlar Birliği’nin üyeleri, çok geniş bir fikri yelpazenin içinden geliyor.TYB serbest yazarları, basın mensuplarını, ilim ve fikir adamlarını, radyo programcıları ile televizyon ve senaryo yazarlarını bünyesinde topluyor.Türkiye Yazarlar Birliği’nin halen; Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kayseri, Trabzon, Erzurum, Gaziantep, ve Sakarya’da şubeleri ve belli başlı illerimizde 6 temsilciliği bulunmaktadır.”dedi.

Sinemadan, tiyatroya, edebiyattan, radyo programcılığına kadar geniş bir yelpazesi bulunan Denizli’nin değeri Baki Evkaralı’yı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor Denizli’mizi en güzel şekliyle temsil edeceğine inanıyoruz.

http://www.facebook.com/yazarbakican

http://www.fcebook.com/bakican

 
Toplam blog
: 121
: 758
Kayıt tarihi
: 13.03.14
 
 

1979 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Serinhisar ilçesinde tamamladıktan son..