Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '19

 
Kategori
Güncel
 

TYB Üniversite Gençleri Adıyaman'da

Hafta sonu il dışından gelen misafirler vardı.

Hem de kalabalık ve hayli genç bir grup.

Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli proje kapsamında Türk Yazarları Gençlik Kültür Kervanı üyeleri 40 kişilik grubu Adıyaman’ımızda misafir ettik.

Çoğunluğu Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile değişik illerdeki Üniversitelerde ve değişik bölümlerinde okuyun gençler, gezi kapsamına Adıyaman’ı da almışlar.

1 haftalık (7 günlük)  gezi süresince 11 ili gezecekler.

Ürgüp'ten başlayarak, Kırşehir, Hatay, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Mardin ve Diyarbakır'ı geziyorlar.

Bu kapsamda bir otobüs dolu genç, Hüseyin Türk yönetiminde ilimize gelenler, Sahibi Safvan Bin Muattal Hazretlerini ziyaretle geziye başladılar.

TYB Adıyaman Şube Başkanı Baykan Sarıkaya, Yazar Bilal Karadağ’la birlikte; Müze, Oturakçı Çarşısı, Pazarı, Keleş Konağını gezmeleri sağlandıktan sonra yemekler yendi.

 Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Odasında, Adıyaman Müze müdürlüğü Uzmanı bir kardeşimiz olan ve Adıyaman ASKA Sportif Havacılık Faaliyetler Başkanı Mustafa Çelik'in verdiği Adıyaman tanıtıcı sunumuyla Üniversite gençlerini bilgilendirdik.

Toplu olarak Perre Antik Kenti ziyaretleri de sağlanarak, gezi kapsamında ki diğer iller olan Diyarbakır ve Mardin'e doğru yolcu ettik.

Aslında Adıyaman’ın tarihi, turistik, kültürel doğa zenginliklerinin öyle birkaç saat veya günde gezilecek, görülecek yerler değil, daha fazla gün ayrılması gerektiğini izah ettik.

“Bu defalık böyle olsun, inşallah başka bir zaman diliminde gelerek daha kapsamlı bir şekilde gezeriz” diye de söz aldık.

Adıyaman’ı beğendiklerini dile getiren üniversiteli gençlerin söylemleri bizleri onurlandırdı.

Gençlik Kültür Kervanı kapsamında, Huzur ve Barış Kenti olan Adıyaman da ağırlamaktan mutlu olduk. Bu organizede bizlere yardımcı olan Kültür ve Turizm Müdürüne, Müze Müdürüne, Adıyaman Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Mustafa SALMAN’a teşekkür ederiz.

Bu tür organizasyonların Adıyaman’ımızın tarihi turistik ve doğa güzelliklerinin gezilip görülmesi, tanıtılması çok büyük önem arz etmektedir.

 Hemen yanı başımızda Şanlıurfa da henüz ortaya çıkan Göbekli tepe için, Göbekli tepe yılı ilan edilirken; sayısız tarihi dokusu ve geçmişi olan, kadim medeniyetlere sahiplik etmiş Adıyaman, nedense bir türlü kabuğunu kıramıyor.

 Perre Antik kentinin bugüne kadar ancak yüzde onunun gün yüzüne çıkmış olması, buranın ne derece önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Karakuş Tümülüs’ü, Cendere köprüsü, Arsemia ören alanı, yüzen adacıklar, en önemlisi de Nemrut dağı…

Bir türlü top yekûn kendimizi ifade edemedik, pazarlayamadık, kabuğumuzu kırıp dışa açılamadık.

Görünen o ki, daha yol almamız gerekiyor, daha çok iş var anlaşılan.

 

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 

 

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..