Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '15

 
Kategori
Basketbol
 

U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası – Çeyrek Finale Doğru

               Yunanistan’da düzenlenen U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, F Grubu’nu lider bitirerek çeyrek finalde Sırbistan’la eşleşti.

               

 

GRUP AŞAMASI: İlk turda ilk günkü İtalya maçını zor kazanan Türkiye, sonraki günlerde çok rahat galibiyetler aldı. F Grubu’nda zorlu iki maç oynadık. Yunanistan maçında daha maçın başından itibaren havlu attık ve Charal-Papagiannis başta olmak üzere Yunanistan bizi ezmiş oldu.  Türkiye, çabuk toparlandı ve ertesi gün liderlik maçında Litvanya’yı zorlu bir maçtan sonra yenerek çeyrek finale grup birincisi olarak çıktı.

 

 

TÜRKİYE: Öne çıkan oyuncularımıza bakalım…

 

 

                _ Türkiye’nin en önemli ismi Furkan Korkmaz berbat Yunanistan maçı performansından sonra Litvanya maçında da takımı sırtladı. Kazanılan kritik İtalya-Litvanya maçlarında Furkan’ın 20s- 8r- 3a- 3tç’lik performansları var; kısır skorlu geçen maçlarda sorumluluk aldı. İtalya-Litvanya maçlarında 9/9 serbest atış atarken 4/19 üçlük atması kötü bir istatistik oldu.

 

 

                _ Turnuvanın en iyi uzunlarından biri olan Ömer Faruk Yurtseven 9.5s- 10r- 2.5b ortalamalarına sahip. Yunanistan maçında Papagiannis’le olan kapışmasında sönük kaldı ama diğer rakiplerine karşı çok etkiliydi.

 

 

                _ Takımın en fazla süre alan ikinci oyuncusu olan oyun kurucu Ömer Al 6s- 3r- 5a ortalamalarına sahip; ilk turun aksine, ikinci tur grubunda zorlu rakiplerle karşılaşınca dış şutlarda çok etkisiz kaldı.

 

 

 

                _ Enes Taşkıran 9.5s- 2r- 2.5 asist ortalamalarına sahip; fazla dış şut kullanmıyor.

 

 

                _ Kıbrıs’lı şutör Erten Gazi 7s- 2.5r ortalamalarına sahip; Yunanistan maçında takımın ayakta kalan tek oyuncusu oldu.

 

 

                _ Uzun forvet Ercan Bayrak’ın beklentileri karşılayamadığını söyleyebiliriz.

 

 

 

 

Çeyrek final rakibi SIRBİSTAN:  U20’de yarı finalde kaybettiğimiz Sırbistan’la bu kez erken karşılaşıyoruz. Sırbistan; Almanya ve İspanya’ya karşı kaybetti ama gruplarda açık ara en iyi takım olan Fransa’yı yenmeyi başardılar. Sırbistan, turnuvanın en çok asist yapan ikinci takımı durumunda. Fransa’ya karşı oynadıkları 23-5’lik üçüncü çeyrek, turnuvadaki tartışmasız etkileyici bölümdü.

 

 

                _ Forvet Vojislav Stojanevic takımın en etkileyici ismi. 13s- 6r- 7a- 2tç- 1b ortalamalarına sahip olan Stajonevic %49’la ikilik atıyor, 3 tk ortalaması var. Turnuva boyunca 5/30 üçlük atması en kötü istatistiği oldu diyebiliriz. Çek Cumhuriyeti karşısında 31 dakikada 15s- 11r – 12a ile triple double yaptı.

 

 

                _ Sto’dan sonra en fazla süreyi alan oyuncu şutör Aleksandar Aranitovic. 8.5s- 4r- 3a- 1.5tç ortalamalarıyla oynayan AA’nın daha çok savunma alanında etkili olduğunu söyleyebiliriz.

 

 

                _ Sto’dan sonra en skorer oyuncu ise pota altında etkili olan Borisa Simanic. Ortalama olarak sadece 20 dk süre alan Simanic 10s- 5r- 1a ortalamalarına sahip; serbest atış çizgisinden çok başarılı ve dış şutlarda da etkili olduğunu söyleyebiliriz.

 

 

                _ Pivot David Miladinovic de 8s- 10r ortalamalarıyla takımın en çok ribaund alan oyuncusu. Pota altında iyi bir bitirici ama serbest atış çizgisinde etkili değil, uzun boyuna rağmen savunma alanında da çok etkili olmadığını söyleyebiliriz.

 

 

 

İSPANYA-BOSNA: Türkiye-Sırbistan maçının galibi, yarı finalde bu taraftan gelen rakiple eşleşecek. TR-SR tarafından gelecek olan takımın finale gideceğini düşünüyorum.

 

 

 

DİĞER ÇEYREK FİNAL: Turnuvanın şu ana kadarki en iyi takımı olan Fransa, Sırbistan gibi garip yenilgiler alan ama üst düzey bir kadroya sahip olan Yunanistan’la karşılaşacak… Diğer maç ise Litvanya-Almanya…

 

 

 

 

YILDIZLAR:

-Sadece başarılı takımların yıldızlarına bakalım-

 

 

 

_ Bosna’nın 2.01 boyundaki şutör/forveti Edin Atic 15s- 7.5r- 4a- 3tç ortalamalarına sahip, dış şutlarda berbat ve serbest atış çizgisinde de sıkıntı yaşıyor.

 

 

 

_ Yunanistan’ın 2.05 boyundaki forveti V-Charal 15s- 7r- 4a ortalamalarına sahip, yine o da dış şutlarda zorlanıyor.

 

 

 

_ Litvanya’dan forvet Varnas 15s- 5r- 5a ortalamarına sahip; dış şutlarda etkili olduğunu söyleyebiliriz.

 

 

 

_ Fransa’dan forvet/pivot Gombauld 12s- 8r ortalamalarına sahip. Fransa tam bir takım oyunu oynadığı için, bireysel olarak öne çıkan isimleri yok. Tam dokuz oyuncu ortalama olarak 13-25 dakika arasında süre alıyor.

 

 

 

 

 

 

 sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..