Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '09

 
Kategori
Kültürler
 

Üç Maymun'dan

Üç  Maymun'dan
 

Bir sinema filmini seyrederken, '' kamera şuradan çekiyor, yönetmen oradan komutlar veriyor, şurası olmamış, tekrar çekim..''şeklinde düşünceler film boyunca sık sık sizi yokluyorsa filme odaklaşmanız mümkün olmaz.

Üç Maymun’u seyrederken böyle düşünceler hiç aklınıza gelmiyor. Olayın akışına kapılıp bir oyuncu da siz oluyor, olayı yaşıyorsunuz. Bunun nedeni, oyunculardaki ustalık , seçilen dekorlar, kostümler, mekan ve sahnelerle birlikte en büyük etken yönetmenin ustalığı.

Konu, Doğu kültürü üstüne oturtulmuş; gelenek, sosyal yaşamdaki güçlü çizgiler.

Öte yandan, dünyanın herhangi bir büyük şehrinin kenar mahallesinde yaşayan ailenin sosyo ekonomik yapısına benzerliği ve uyuşturucu mesajı.
Ezan, tren, telefon sesinde bile özenti ve uyum var.

Oyuncular, oynadıkları karakterin psikolojisini en güçlü bir şekilde yüzlerinin tüm çizgilerine yansıtabilmişler. Sizi filme iyice odaklaştıran nokta da bu.

Üç Maymun’u evrenselleştiren, Doğu kültüründen çizgilerin ve insan iç dünyasındaki çelişkilerin iyi yansıtılmış olması; namus, ihanet, ceza.

Büyük şehirde bir kenar mahalle ve üç kişilik alt gelir grubundan bir aile, dünyanın bütün şehirlerinin aynı konumdaki mahallelerinde görülebilecek bir yaşam. Hüseyin Seyfi.

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..