Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Üç beş çapulcu

Üç beş çapulcu
 

Bin dokuz yüz seksen dört yazı, babama ait bahçede sulama yapıyorum. Radyodan haberleri dinliyorum.

“15 Ağustos tarihinde Abdullah Öcalan’ın emir ve talimatıyla 21.30 sularında terör örgütü mensupları Eruh ve Şemdinli’de karakollara ve askeri lojmanlara saldırı düzenledi. Saldırıda nöbetçi er Süleymen Aydın şehit oldu. Üç sivil ve dokuz asker yaralandı. Ziraat Bankasını soymak amacıyla banka personelinin evlerine baskın düzenlendi.”

Bu saldırı terör örgütünün ilk saldırısıydı. Sadece küfrettiğimi anımsıyorum bugün.

Sonraki yıllarda artarak sürdü örgütün eylemleri. Türk, Kürt çoluk çocuk demeden katlediyordu teröristler savumasız insanlarımızı, sesini duyurabilmek amacıyla .

O yıllarda önlem alması gereken hükümetin başı “Üç beş çapulçu” diye nitelendirmişti örgütü. Koruculuk denilen bir sistemi getirdiler. O bölge insanlarından binlerce kişiye silah ve maaş vererek. Koruculara verilen silah ve paraların bir kısmının PKK’ya gittiği yazıldı çizildi yıllarca. Bu yolla terörün önlenemeyeceği anlaşıldı geç de olsa.

2000’li yıllara gelindiğinde epey mesafe alındı. Terör sıfıra indirildi.

BOP adlı bir projeden söz edilmeye başlandı. Buna bağlı olarak bir takım açılımlar yapılmaya başlandı. Güya terör bu şekilde yok edilecekti. Habur’dan davul ve zurnalarla miting havasında ülkeye sokuldu teröristler. Seyyar mahkemelerde yargılandılar. Pişmanlık yasasından faydalandırıldılar. Oysa onlar pişman olmadıklarını, liderin talimatıyla geldiklerini söylüyorlardı.

Teröre verdiğimiz şehitlerle ilgili haberler yüreğimizi dağlıyordu. Şehit yakınlarının “Ağlayıp da kahpeleri sevindirmeyeceğim” türü haykırışlarıyla gözlerimiz dolu dolu oluyordu.

Bugün de Beytüşşebap’ta dokuz şehit ve sekiz yaralımız olduğunu öğrendik yüreğimiz burkularak. Beylik slogan ve söylemleri işiteceğiz yine.

Biz bu ülkeyi Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden Mustafa Kemal önderliğinde birleşerek emperyalizme karşı ilk Kurtuluş Savaşı’nı vererek kurduk. Kız alıp verdik. Bugün batı illerimizde evleri, işyerleri olan yüzbinlerce Kürt kökenli yurttaşlarımız var.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halk sabırla yetkililerin terörü önleyecek önlemleri almasını, alamayacaksa da yerini alabileceklere bırakmasını bekliyor.

Orta doğuyu kana bulayan emperyalistlerin projelerine, silah tüccarlarının kışkırtmalarına karşı kendini Türk ya da Kürt olarak tanımlayan her yurttaşımız uyanık olmak ve bu konuda üzerine düşeni yapmak zorundadır. Bu güzel memlekete, bu güzel insanlara yazık olmasın!

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..