Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Üç büyük, hep büyük

Üç büyük, hep büyük
 

Anadolu takımları üst sıradalar. Futbolumuzun Üç Büyükleri altlara düştüler. Ne oldu şimdi? Futbolda çağ mı atladık? Ne gezer. Milli Takımımızın, hali ortada. Süper Ligimizin, süper şampiyonunun, Avrupa Şampiyonlar Liginde, daha siftahı yok. Üç Büyükler, alt sıralara düştüler diye, bu sevinç neden? Her konuda olduğu gibi, bu konuda da, duygusal duygusuzluk yaşıyoruz.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki: İstanbul, Anadolu ayırımına şiddetle karşıyım. İstanbul dediğiniz, nere ki? Türkiye değil mi? Hat da, Türkiye nin, ta kendisi değil mi? 15 Milyonun, yaşam kavgası verdiği İstanbul u, Anadolu dan ayrı düşürme gayretleri niye ki? İstanbul un, Üç Büyükleri, Ligden düşseler, Futbol dünyamızın, kıyameti kopmaz mı? Diyorum ki: Madem İstanbul, Anadolu ayırımı var, o zaman, iki ligimiz olsun. İstanbul Ligi, Anadolu Ligi. Sonunda İki ligin Şampiyonu, Finali oynasınlar.

Türkiye de, üç büyüklerin dışında, köklü kulübümüz yok. Tüm ülkede, Milyonlarca taraftarı olan, Futbol kulübü örneği, dünyada bulunmaz. Diyebilirim ki, bize özgü bir durum bu. 1960 yılı öncesinde, Ülkemizde, üç büyük şehrin ligleri vardı. İstanbul ligi, en çok ilgi çeken lig idi. Üç büyük kulübün taraftarı olmak da, o zamanlardan başlar. Bu gün, bir çok ilimizin futbol takımı, birinci lige yükselmiştir ama, bu durum, üç büyük kulübün taraftarı olmayı sonlandırmamıştır. Şimdilerde, Bursa da, Beşiktaş, Fener Bahçe ve Galata Saray taraftarı yok mu? Elbette var. Bursa Sporun şampiyonluğu bile, bu durumu değiştirme gücünde değil. Bu yüzden diyorum ki? İstanbul, Türkiye dir, Türkiye de, İstanbul. İstanbul, ekonomimizin, kültürümüzün, siyasetimizin, olduğu gibi, sporumuzun da, lokomotifidir.

Sanayisi ve ticareti gelişmiş, Bursa, Gazi Antep, Kayseri, Eskişehir, Adana gibi illerimizde, spor diye, sadece futbolun ön plana çıkarılması, yanlış bir uygulamadır. Her konuda olduğu gibi, Sporda da uygulanan, uyutma politikasıdır. Bu nedenle, siyaset, çoğu kere spora müdahildir. Futbol Federasyonumuz, hükümet güdümlüdür. Siyasetçi, hakem tayininde bile etkendir. Bana göre, hakimini, savcısını, rektörünü, nasıl ki iktidar, yani hükümet ve Cumhurbaşkanı tayin ediyor ise, Futbol Federasyonunu da, hükümet seçmeli, Cumhurbaşkanımız onaylamalıdır. Bu durum uygulanırsa, Cüppeli Mahmut Hoca, Futbol Federasyonu Başkanı olabilir. İnanın, Futbolumuz bundan daha kötü duruma düşmez. En azından, okunur, üflenir, bir şeyler yapılır.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..