Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Üç büyük böyle mi olunur ?

Üç büyük böyle mi olunur ?
 

Her sene ligler sona erince transfer haberleri yoğun bir şekilde gazetelerde yer alır. 

FB şunu transfer ediyor, GS şunu, BJK bunu getiriyor haberleri yağmur gibi yağmaya başlar. 

Çoğunlukla da bu haberlerin % 80'ni uydurmadır, gerçekleşmez. Hatta ismi geçen futbolcular ve kulüpleri bu haberleri yalanlarlar. Duymadık, görüşmedik derler. 

Anlayamıyorum sayın futbol sever arkadaşlar. 

Üç büyük kulübümüzün idari kadroları ne yaparlar? 

Bu kulüplerimizin bir organizasyon şeması yok mudur? Okuduklarıma göre var. Peki bu birimler ne yaparlar? 

Koca bir sene geçmiş. Takımlarının eksiklikleri belli bu bir. Gelecek planları varsa alt yapıdan gelecek futbolcuların hazırlanması ve kesin tespit yapılması gerekmez mi? 

Afrika ülkeleri, Güney Amerika Ülkeleri , Kuzey Avrupa ülkeleri yakın takibe alınıp onlarca futbolcu genç yaşlarda Türkiye'ye getirilemez mi? Getirilir. Hatta fosilleşmiş futbolculara verilen paraların onda biri fiyatına getiirilir. 

Gazetelerden izliyorum, Galatasaray , Fenerbahçe ve Beşiktaş ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. 

Galatasaray DROGBA'yı transfer etmeyi düşünüyormuş. Ne olacak DROGBA gelince. Dünyanın parasını vereceğiz. Beyefendi canı isterse oynayacak, canı isterse oynamayacak. Fıyakasından geçilmeyecek. Aynen ANELKA' nın Fener'e yaptığı gibi. Adam gitti Fener'den, İngiltere'de harikalar yarattı. 

Bizimkiler hep hazır ve ihtiyarlık çağına yaklaşmış futbolcuların peşindeler. 

Üç büyüklere seslenmek istiyorum: 

1) Neden futbolcu yetiştiremiyorsunuz? Bakın Almanya'ya kaç tane Türk futbolcu yetiştirdi. Hatta bunlardan üç tanesi Real Madrid'de oynayacak. 

2) Neden Dünya kulüplerini yakından izlemiyorsunuz/izlettirmiyorsunuz adamlarınıza. Sormak isterim, Brezilya'da kaç kişilik ekipleriniz var futbolcu peşinde olan? Nijerya'da, Tunus'ta, Ekvator'da kaç tane adamınız var futbolcu takip eden? Eğer varsa niye bir tane dahi bu ülkelerden tanınmamış genç futbolcu gelmiyor. 

3) Türkiye liglerinden kaçını çok yakın takibe aldınız. Hep pişmiş hazır futbolcu peşindesiniz. 

Örneğin Galatasaray'ın kaleci problemi var. Van Der Sard'ı transfer etmeyi düşünüyor. İyi kaleci ama yaşlı. Galatasaray'a ne kadar hizmet edecek. Kaleci antrenörü olarak al, ama kaleci olarak deği. Galatasaray'ın genç bir kaleciye ihtiyacı var. Bu kaleciyi Türkiye liglerinde aradı mı Galatasaray. Bilemem ama aradığını da pek zannetmiyorum. Türkiye'de Bank Asya'da diğer amatör liglerde onlarca kaleci var. Bunlardan bir iki tanesi yetiştirilemez mi? 

Büyük Klüpsen arayıp bulacaksın, yetiştiriceksin, ne yapacağını bilmez halde yalpalamıyacaksın. 

Galatasaray'ın sağ bek, sol bek, libero, uzun boylu santrafora, oyun kurucuya ihtiyacı var. Bir sene boyunca hiç hazırlık yapılmadığı ortada. 

Bu saydığım mevkilere hazırlanmış, planlanmış bir tek futbolcu yok. 

Üç büyüklerin, Futbolcu takip etme/bulma konularında faaliyet gösteren birimleri var olabilir, ancak başarılı olmadıkları açıkça belli. Senelerden beri de durum bu şekilde devam etmiştir. 

Bence büyük klüplerimizin bu sorunları olmamalı. 

İngiltere'ye, İspanya'ya, İtalya'ya bakıyorum her sene mükemmel kadrolar kuruyorlar. Eski futbolcuları muhafaza ediyorlar ama onlarca yeni futbolcu lanse ediyorlar. 

Biz ise son 10 senedir Gökhan Gönül'den başka, Arda'dan başka yıldız futbolcu yetiştiremedik. 

Çünkü hep başka ülkelerden medet umuyoruz. 

 

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..