Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '11

 
Kategori
Mizah
 

Üç büyükler: İstanbul, İstanbul ve İstanbul

Üç büyükler: İstanbul, İstanbul ve İstanbul
 

Bana takımını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim, hatta kişisel profilini çıkarayım, yeter ki takımını söyle… 

Galatasaray: 1979 ile 1990 yılları arası doğan çocukların takımlarıdır. Bu takımı tutan kişilerde aşırılık genelde gözükür. Çabuk sinirlenirler ve çabuk unuturlar. Hızlı düşünüp, hızlı karar verirler. Vatanseverdirler. Fakat nedeni tam olarak bilinmese de, Fenerbahçe’nin Avrupa takımlarıyla yaptığı maçlarda Feneri tutmazlar. Fatih Terim, HAGİ, Metin Oktay, UEFA, SÜPER KUPA gibi kalıplaşmış terimleri çok severler. Oluşacak her hangi bir tartışmada bu terimler sıkça cümle içerisinde kullanılır. Sarı ve kırmızı rengini çok severler fakat günlük hayatta pek kullanmazlar. Bu takımı tutanlarda hafif solculuk kokar. Çünkü tuttuğu takımın ekonomisi bir şarküterinin ekonomisinden daha kötü olduğu için zengine karşı(FB) antipati duygusu gelişmiştir. Genelde muhalefet partilerine oy verirler. 

Fenerbahçe: Genelde darbe sonralarının takımıdır. 1960, 1971 ve 1980 sonraları çokça insan Fenerbahçe’ye katılmıştır. Diğer takım taraftarları tarafından hiç sevilmezler. İtici gelirler. Galatasaray’ı yenmek her şeyden önemlidir. UEFA, SÜPER KUPA, Fatih Terim, HAGİ gibi terimleri hiç sevmezler. Çekirdek bir ailede, bir Galatasaraylı, bir Beşiktaşlı olabilir. Ama asla bir Fenerli olamaz. Ya da bir Fenerlinin ailesinde bir Galatasaraylı olma ihtimali, Tarkan’ın Survivor’a katılma ihtimalinden daha düşüktür. Bu takımı tutan insanlarda, kalp hastalığı, tansiyon ve ayaklarda kireçlenme çokça gözükür. 35’ten sonra kel olma ihtimali çok yüksektir. Kime oy verdikleri 1946’dan sonra öğrenilememiştir. 

Beşiktaş: Bir statüko takımı görüntüsündedir. Taraftarı, takımını geçmiştir. Çünkü daha popülerdir. Çarşı Grubu, BJK’den daha çok markalaşmıştır. Bu takımı tutanlarda, bir takım tutmadan çok bir gurup tutma bir derneğe bağlı olma hissi vardır. Abisi veya babası ya da amcası Beşiktaşlı olan çoktur. Beşiktaşlı bir babanın farklı takımları tutan çocukları gözükür. 90’lardan sonra bu takımı tutanlarda içe kapanma, kendini ifade edememe, ortalarda gözükme gibi bulgulara rastlanmıştır. Genelde iktidar olan partiye oy verirler. 

Mahir Temur 

 
Toplam blog
: 110
: 521
Kayıt tarihi
: 21.12.09
 
 

1979 Malatya doğumluyum... Evreni kendi gözlüğümden (0,50-0,75) görmeye çalışan bir yazarım... Dü..