Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Üç büyüklerin Belediye kabusu

Üç büyüklerin Belediye kabusu
 

www.sporstudyo.com


İstanbul Büyükşehir Belediyespor bu sezon süper lige çıkmış olmasına rağmen üç büyüklere karşı aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Fenerbahçe'den 4 puan, Beşiktaş'tan 4 puan ve Galatasarya'la oynadığı tek maçtan 1 puanla ayrılan Belediyespor toplamda 9 puana ulaştı. Üç büyüklerden aldığı puanlarla kümede kalma yolunda büyük ölçüde rahatlayan Avcının öğrencileri şampiyon adaylarına ise büyük sıkıntılar yaşatmaya devma ediyor.

Şampiyon eli boş döndü

Henüz sezonun ilk maçında isimlerini duyurmayı başarmışlardı onlar. Karşılarında geçen yılın şampiyonu vardı ve herkesin beklediğinin tersine onlar sahalarında Fenerbahçe’yi 2-0’la geçerken Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşmeyi başarmışlardı. Henüz ligin ilk maçıydı ve 3 puan sevincini şampiyondan aldıkları puanla kutluyordu Abdullah Avcı’nın öğrencileri. İlk yarıda buldukları gollerle puansız uğurladılar Olimpiyat stadından şampiyonu.

Şampiyonun ardından Beşiktaş’a İnönü’de çelme

Avcı bu kez İnönü’de Beşiktaş karşısına çıkıyordu 3 puan için. Son derece etkili bir Beşiktaş seyircisi önünde Avcı’nın öğrencileri panik yaşamadan tamamlıyordu 90 dakikayı. Yani Belediyespor İnönü deplasmanından da puanla dönmeyi başarmış, şampiyonluk yolunda ilerleyen rakiplerine çelme takmaya devam etmişti. Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın hızlı kontraya çıkan, düzenli-tertipli bir oyun anlayışıyla büyük küçük demeden her takıma iyi konsantre olan takımı konuşuluyordu spor basınında artık.

Cimbom zor da olsa 1 puan alabildi

Beşiktaş maçının birkaç hafta sonrası bu kez Ali Sami Yen stadında Galatasaray önündeydi Belediyespor. Favori her zaman ki gibi ev sahibi Galatasaray’dı. Fakat Abdullah Avcı’nın öğrencileri maçın henüz ilk yarısında skoru 2-0’a taşımayı başarmıştı ve soyunma odasına bu skorla gittiler. Feldkamp ikinci yarıda müthiş bir risk alarak giderken Belediye’nin üzerine skoru 2-1’e getirmeyi başarıyordu ancak Hasan Şaş’ın kırmızı kart görmesiyle umutlar neredeyse tükenmişti. Avcı’nın öğrencileri yakaladıkları pozisyonları değerlendiremeyince son dakikalara sarı kırmızılar büyük risk alarak giriyordu. Ve beklenen gol takımın bu sezon gol yükünü çeken Ümit Karan’dan geliyordu 90’da. Belediye acemiliğinin kurbanı oluyordu ve Ali Sami Yen’den 2 puan bırakarak ayrılıyordu.

Tecrübesizlik...

İkinci yarının ilk maçında yolu bu sefer Kadıköy’e düşüyor Avcı’nın. Bu kez av Fenerbahçe. İlk yarıda sarı lacivertlilerin ataklarını bir bir savuran Ancı’nın öğrencileri ikinci yarının ortalarında bulduğu gollerle skoru 2-0’a taşımayı başarıyordu. Ancak skorun verdiği avantajla Galatasaray maçında düştükleri hataya düşüyordu Belediyespor’un genç yıldızları ve maçın son bölümünde baskısını artıran Fenerbahçe’ye karşı fazla direnemiyor ve sahadan beraberlikle ayrılıyorlardı. 2 puan da Kadıköy’de bırakmıştı Avcı’nın avcıları.

Avcılar artık tecrübeli

Olimpiyat stadında bu kez rakip lider Beşiktaş. Maça hızlı başlıyor yine Abdullah Avcı’nın talebeleri ve maçın henüz 6’ıncı dakikasında takıma yeni katılan genç yıldız İbrahim Akın’ın golüyle öne geçmeyi başardılar. Fakat Beşiktaş Holosko’yla cevap verdi. Bobo’nun kırmızı kart görmesiyle birlikte oyunun kontrolünü eline alan Belediyespor artık tecrübesiz bir takım değildi. Topla iyi pas yaptılar ve eksik kalan lideri yordular. Devre arasında takıma katılan tecrübeli golcü Necati Ateş 85’inci dakikada 3 puanı getiren gölü kaydederken, Belediyespor artık maçın sonuna kadar sabreden tecrübeli bir takım hüviyetindeydi. Avcı’nın elinde iki büyük avcı vardı artık ve onları gayet iyi kullanıyordu.

Sıra Galatasaray’da

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı üç büyüklerle girdikleri mücadelelerde ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Önümüzde Galatasaray maçı kaldı. O maçta da elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..