Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '07

 
Kategori
Dünya
 

Üç dinin kitabıymış!

Üç dinin kitabıymış!
 

Aslında bu haber bana 2004 Aralık ayında geldi.

Üç yılda gelinen noktada B.O.P sizce hiç değişti mi? Çok az bilinen bu önemli yazıyı paylaşmak istedim.

'Üç dinin kitabı' olarak tanıtılan kitabın CIA tarafından hazırlandığı
belirtiliyor. İslam coğrafyasının Hristiyan-Yahudi toprağı olduğu ve Bush'un
demokratikleşme projesiyle bu coğrafyanın Hristiyanlaşacağı ifade ediliyor.

ABD'nin Texsas Eyaleti'nde Evangelistlere ait bir yayınevi, Bush yönetiminin Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde yeni bir kutsal kitap yayınladı. Kitap, yakında yirmi dile çevrilip dağıtılacak.

Omega 2001 ve Wine Press yayınevleri tarafından "Gerçek Furkan" adıyla piyasaya sürülen kitap, Arapça ve İngilizce olarak basıldı.

Kitap, 366 sayfa ve 77 sureden oluşuyor.

"İbrahimi Dinler" vurgusunun yapıldığı kitapta, genel'de Kur'an-ı Kerim olmak üzere, İncil'den ve Tevrat'tan alıntılar bulunuyor. Surelerin çoğunun adı Kur'an-ı Kerim surelerinden alınmış. Ayetlerin de büyük çoğunluğu Kur'an'dan alınmış ancak tahrif edilerek, kelimelerin hepsinin yerine başka kelimeler konularak alıntılanmış.

21. yüzyılın kutsal kitabı olarak tanıtılan kitap, "Barış Kitabı" ve "Üç Dinin kitabı" olarak da isimlendiriliyor. Ve Arap dünyasında bedava dağıtılıyor.

Kuveyt'te yayımlanan haftalık "el-Furkan" ve Mısır'da yayımlanan haftalık "el-Usbu" gazeteleri tarafından "yeni şeytan ayetleri" olarak tanımlanan kitabın, Kuveyt başta olmak üzere, Körfez ülkelerindeki Hıristiyan misyonerler tarafından bedava dağıtıldığı söyleniyor.

Körfez ülkelerinde özellikle Müslüman öğrencilerin okuduğu yabancı okullarda okutulduğunu açıkladı. El-Usbu gazetesi baş yazarı Dr. Mustafa Bekri, Kur'an Kerim'in tahrif edilmesi çalışmalarının birkaç yıldır sürdüğünü ve bunun da
Amerikan yönetimindeki Yahudiler tarafından bizzat desteklendiğini yazdı. Bekri, Ortadoğu'ya yönelik askeri savaşın yanısıra fikri savaşı da önceleyeceğini belirtti.
Kitabın CIA'deki uzmanlar tarafından hazırlandığını belirten Dr. Mustafa Bekri, yayımlanan bölümlerini incelediğini, kitapta "Terörizm" adı altında Hıristiyan ve Yahudi dünyasındaki sivillere yönelik savaş açan Müslümanlara karşı savaştan başka bir çıkar yolunun olmadığının vurgulandığını belirtti. Avrupa'da ve Amerika'da bazı kişilerin Bush'un Irak işgalini anlamadığı belirtilen bölümlerde, Akdeniz ülkelerinden Pakistan'a tüm Arap ve İslam ülkelerine yönelik kuşatmanın istenilen hedefe ulaşılıncaya kadar süreceği vurgulanıyor. Yahudi ve Hıristiyan medeniyetinin Ortadoğu'daki mirasına vurguların yapıldığı kitapta, Ortadoğu'nun Yahudi ve Hıristiyanların diyarı olduğu vurgulanıyor. Kitap'ta Afganistan’dan Fas'a İslam ülkelerinin olduğu bölgelerin özellikle Yahudi-Hıristiyan medeniyetine ait olduğu vurgusu yapılıyor.

Yahudi-Hıristiyan vurgularının ABD Başkanı George Bush'un politikaları ile örtüştüğünü bildiren el-Usbu gazetesi, kitabın "Büyük Ortadoğu Projesi"nin bir ürünü olduğunu kaydetti. İslam dünyası Hristiyanlaşacak.

Turan Kışlakçı'nın hazırladığı ve bugün "BOP'un kutsal kitabı" başlığı ile
yayınlanan haber varılan üç noktayı gözler önüne seriyor:

"20 yıl içinde ABD'nin Ortadoğu'yu demokratikleştirme ( ?) projesinin meyvesini vereceği belirtilen kitabın bölümlerinde, bunun sonucunda İslam dünyasının
Hıristiyanlaştırılacağı bildirildi. Pentagon için çalışan RAND Corporation'ın hazırladığı ve Smith Richardson Vakfı'nın finanse ettiği "Sivil Demokratik İslam: Ortaklar, Kaynaklar ve Stratejiler" başlıklı 88 sayfalık rapor "Ilımlı İslam Projesi"nin nasıl hayata geçirileceğini tartışırken ayrıca ABD yönetimine bir savaş stratejisi sunuyor. Burada çalışmaların hangi kaynaklardan beslendiğine ve Batı'nın İslam'ı ve Müslüman dünyayı kontrol altına alma stratejisi çerçevesinde yürütülen çalışmalara işaret ettim. Bu çalışmaların hepsinin "medeniyetler çatışması" ön kabulü ile hazırlanması ve birbirini tamamlayıcı nitelikte olması son derece dikkat çekici. Ortak noktaları; İslam'ın Batı'yı rahatsız eden esaslarının devre dışı bırakılması, Müslümanların siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal taleplerinin yok edilmesi, bölgenin yeni köleleştirme senaryoları için hazırlanması.
ABD, Müslüman coğrafyasında savaşla dize getiremediğini batının hazmedebileceği "yeni bir din, yeni bir kültür, yeni bir sosyal ve siyasi yapı" dayatarak yapmaya çalışıyor. Tehdit ve şantaj yanında bazı çevreleri finanse ediyor.

İslam dünyasını "medeniyetin problemli çocuğu" olarak gören, Müslümanları "barbar gericiler" olarak niteleyen rapor şöyle bir strateji öneriyor: "Anti-emperyalist ve sosyalist düşüncelerinden dolayı laiklere güvenilmez. Fundamentalistlere ve geleneksel Müslümanlara da. Fundamentalist ve gelenekseller arasında oluşabilecek bir yakınlık kesinlikle engellenmeli. Hatta birbirleriyle savaşmaları teşvik edilmeli. ABD ve Avrupa için güven telkin edilenler sadece, kitleleri yönlendirmede Kur'an'ı sınırlandıran modernist Müslümanlardır. Bu grup desteklenmelidir. Fundamentalistler zayıflatılmalı ve yok edilmelidir."

Turan Kışlakçı şöyle devam ediyor :

"Türkiye'de ilk kez tartışılmaya başlandığı dönemlerde Büyük Ortadoğu Projesi'sinin yeni olmadığını, 1991'den bu yana devam eden "İslam dünyasını kontrol altına alma stratejisi"nin uzantısı olduğunu, ABD Savunma Bakanlığı'nın çıkardığı dergilerde 1995'lerde "Büyük Ortadoğu özel sayısı" çıkarıldığını, Fas'tan Güney Asya'ya uzanan coğrafyanın dini, etnik ve mezhep yapısı üzerinde detaylı çalışmalar yapıldığını, bölgenin demografik yapısı üzerinde ciddi çalışmalar
yürütüldüğünü, BOP'un demokrasi ve özgürlük projesi değil bir güvenlik
projesi olduğunu, bu çerçevede bölgede siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal
alanda köklü çalışmalar yürütüleceğini, bölgenin top yekun dönüşümünün
hedeflendiğini yazdım. İslam dünyasında aydınların, bilim adamlarının ve ilahiyatçıların demokrasi, özgürlük ve refah adına rol üstlendiği projenin, sınır değişikliklerini de içeren senaryolar içerdiğini, İslam dünyasının direnç noktalarını kırmayı amaçladığını, ABD'nin Afganistan ve Irak işgaliyle paralel yürütüldüğünü, bu anlamda önümüzdeki dönemde büyük projelerin devreye gireceğini yazdım.
Bu coğrafyayı fethe çıkanlar, Kudüs merkezli bir savaşın fitilini ateşleyenler, kıyamet savaşı hazırlıkları yapanlar ve bu projeleri besleyenler. Beyaz, Protestan ve Hristiyan olup İsa'nın gelişini hazırlamaya çalışan, İslam'ı tek engel gören Hristiyan/Yahudi koalisyonunun bize demokrasi ve özgürlük getirme gibi bir niyeti yok, olmayacak da. Onlar, kendilerine meydan okuduğuna inandıkları İslam'a karşı bir savaş yürütüyorlar. Bunu, kıyım, yıkım ve aşağılama ile diğer yandan "sivil" projelerle bölgenin direnç noktalarını kırarak
yürütüyorlar. Hızla yayılan Evangelistler'in etkisinin zamanla Amerika sınırlarını aşıp Avrupa'ya da yayılması muhtemel. İslam dünyasına karşı kutsal savaş
başlatanların tahmin edilenden daha fazla siyasi nüfuzu var. ABD yönetimi bizim için yeni bir "din inşası"na girişirken onlar işi "kutsal kitap" yazmaya kadar vardırdı."

Evangelistlerin merkezi Texas’da yayınlanan ve "üç dinin kitabı" olarak tanıtılan
soytarılığa yakında yeni örnekler eklenecek. Bu kitabın önsözünde Üçüncü Dünya Savaşı'nın "İnsanlığa Hizmet İçin Dünyanın Birliği" adı altında yürütüleceği belirtiliyor.

Tıpkı şimdiki savaş ve katliamların teröre karşı savaş, "demokratikleşme" ya da
"özgürlük operasyonu" olarak pazarlandığı gibi. ABD'nin bu bölgedeki
demokrasi operasyonunun yirmi yıl içinde başarıya ulaşacağı farzedilerek, bu
sürede bölgenin Hristiyanlaşacağı gibi bir kehanette bulunuluyor. Belçika Roma Katolik Kilisesi Kardinali Godfreied Danneels'in İslam'ın sekülerleştirilmesini, aksi takdirde Avrupa ile bütünleşmesinin önlenmesini ve İslam içinde bir devrim yapılmasını öneren sözleri ile Bush yönetiminin ve Evangelistler'in projeleri ne kadar da birbirini tamamlıyor.


 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..