Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Üç direk bir penaltı, tur coşkusu Lizbon'a kaldı (Fenerbahçe 1-0 Benfica)

Üç direk bir penaltı, tur coşkusu Lizbon'a kaldı (Fenerbahçe 1-0 Benfica)
 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Yarı Final ilk maçında, Portekiz ekibi Benfica'yı tek golle mağlup ederek, tur için bir adım öne geçti. Aynı zamanda "kolay kolay yenilmiyor" denilen bir takıma daha bu acıyı yaşatmayı başardı.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Ziegler, M.Topal, Meireles (Salih), Cristian (Selçuk), Kuyt, Sow (Krasic), Webo

Benfica: Moraes, Pereira, Garay, Melgarejo, Vieira, Aimar (Gaimar), Salvio, Matic, Gomes (Martins), John (Moreno), Cardozo

Üç kulvarda da iddiasını Mayıs ayına kadar taşıyan ve Süper Toto Süper Lig'de şampiyonluk şansını hemen hemen yitiren Fenerbahçe, bu akşam ortaya koyduğu mücadele ile tamamen UEFA Kupasına odaklandığını göstermiş oldu.

Teknik ekibin ve oyuncuların bu düşüncede olması ve en önemli hedefe odaklanmaları; ne diğer hedeflerin ne de iyi-kötü katedilen bunca yolun değerini küçültür. Özellikle Avrupa Liginde böyle bir aşama kaydettikten ve finale bir adım kalmışken, en büyük hedefe odaklanma isteği gayet doğaldır.

Bu istek ve arzuyla başladı Fenerbahçeli oyuncuların mücadelesi. Süper ligde görmediğimiz bir azimle, 90 dakikanın tamamına yakınında rakibine göz açtırmadı. Başta Egemen ve Gökhan olmak üzere, formasını terletmeyen oyuncu yoktu. Sahada gezinmesine alıştığımız Cristian dahi rakibin pas açılarını kapatma gayreti gösterdi.

Fenerbahçe'nin en etkili olduğu Kuyt-Webo-Sow üçlü dizilişinde önemli pozisyonlar geliştirildi. Ancak Sow, Kuyt ve penaltıdan Cristian ile direkler bir türlü aşılamadı. Nihayet beklenen gol 72. dakikada yine direğe rağmen Egemen'nin kafasından geldi. (1-0) Oscar Cardozo'ya maç boyunca nefes aldırmayan Egemen, maçın tek golünü atarak gecenin kahramanı olmayı başardı.

Bu sayede Fenerbahçe; gol yemeden elde edilen bu tek gollük galibiyet ile rakibi karşısında bir adım öne geçti. Ancak rövanş maçı için önemli sıkıntılar oluştu: Webo ve M.Topal'ın cezalı duruma düşmesi, Meireles'in sakatlığı ve Salih'de görülen belirgin form düşüklüğü.

Özellikle Webo'nun yokluğu ilerideki Kuyt-Sow-Webo üçlüsünün bozulmasına, dolayısıyla, Caner vs. kim oynarsa oynasın, ileri uçta oynatılacak Sow'un yalnız kalmasına neden olacaktır.

Aykut Kocaman'dan beklentim; Semih ile birlikte ileride üçlü oluşturması, aksi takdirde Lizbon'da 90 dakika Çanakkale geçilmez eziyetini izlemek durumunda kalırız.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..