Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '11

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Üç Kedi kardeş

Üç Kedi kardeş
 

İş yerimde sevgi ve saygı duydugum harika bir bayan arkadaşım var ve genelde yemekte buluşuruz. Hoş sohbetler yaparız bir de onun ağzından kedilerin dünyasına girdiniz mi işte o zaman, zaman durur . 

Sakin, huzurla başlar anlatmaya, gözlerinin içi parlar anlatırken, anlatım vardır bir de anlatım o an dersiniz ki ben de bir hayvan beslemek istiyorum evimin en güzel köşesi onun olsun. 

Haydi başlasın gerçek bir öykü... 

Bir peri mi indi gökyüzünden ne(?)diye mırıldandı arıza. Adı ha arıza olmuş, ha çilek önemli değil ismi, pisi de dense sevdiğine döner bakar. 

Yeryüzüne inen bir peri olarak görür üç kedi kardeş sahiplerini. 

Annesinin ayakları etrafında dolaşır Arıza, güllük gülistanlık degildir önceki yaşantısı ta ki bu eve gelene dek. Bilir kimsenin zarar veremeyecegini, peri anne hep onun yanında oldugunu bilir. Gözlerinin ameliyatında bile yanından ayrılmamış peri anne. Onu daha bir farklı sever _’’arızam benim ‘’ derken içine sokası gelir. 

Annelerin gözünde tüm çocuklar gibi hayvanların da dünyası pek farklı degildir aslında. Tek fark onların dünyası sessiz herşeyi görüp bildikleri halde cevap verememek. 

Arıza her zaman kendi arızasını unutup engelline ragmen kendini kraliçe zanneder. Yürüyüşüyle, bakışlarıyla, keyfine düşkünlügüyle evin en güzel mekanını kendine tahsis ettirir. Minderine oturması bile bir kraliçenin asaletiyle kurulması diger kardeşlere taviz vermeden uzanması kuyruğunu sağa mı yoksa sola mı koysam diye düşünmesi ve sonrasında gerilip yatması 

Harman renginde siyah ve beyaz tüylerini kabartarak burnu havalarda biraz da kendini begenmiş tavırlarıyla güneşin altında minderin üstünde evin en güzel odasında uzanmak en büyük keyiftir onun için 

Peri anne'nin ona ne denli özen gösterdigini bilir o diger kardeşlerden farklı oldugunu bilir ve havalara girer. O bir prensestir. 

Fırlama, hiperaktif, afacan mı afacan somon renginde erkek kedi de Yaşar adı oğlum. Nerede ne zaman ne yapacagı hiç billi olmaz. Televizyon kablolarıyla ugraşır, pencere kenarlarında dolaşır kız kardeşleriyle dalaşır, pek anlaşamasalarda yeri gelince kız kardeşlerini korur. Bir erkek çocuğu nasılsa oğlum da aynıdır 

Ahhhh hasret; beyazlı bir tekir çingeneden doğma, sonradan görme. Çingene çocukları nasılsa o da aynen öyle, adını sevilen dizi karakteri çingene kız Hasret’ten alma... 

Hani bazı insanlar vardır ya çingene ruhlu, bolluğu bulunca kendini birşey sanan 

Üç kedi kardeş üç farklı karakter. 

Hani kedi deriz, köpek deriz ve bize hep aynı karakter gibi gelir. Kedi kedidir, köpek de köpek ama aslında tüm hayvan aleminin içinde biz insanlar gibi farklı oldugunu bilmeyiz . 

Onlar çok şanslı üç kedi kardeş bunun farkında olduklarını bilirler sokaga çıkmaya korkarlar çünkü onların huzur ve mutlu oldukları tek ortam peri annenin evidir. 

Bilirler peri annenin asıl anlamını, peri anne Sevtap’tır, Sevtap, tapılacak kadındır. 

Adı Arıza, oğlum ya da Hasret olsun ya da bambaşka bir isim. Peri anne olmak kolay degildir aslında, aslında her insan tapılacak kadın Sevtap degildir. 

 

 

Sevgiyle... 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 63
: 1955
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Emine Zaimoğlu 21/12/1971 doğumlu. Nişantaşı Rüştü Uzel Kız Meslek Lisesi resim bölümünü okudu. R..