Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Üç mü, beş mi

Maç başlamadan günler öncesinde ortalarda dolaşan soru : Fenerbahçe kaç fark yer ?
İlk beş dakikadaki topla oynama yüzdeleri %78 Arsenal, kalanı da Fener..
Fenerbahçe'nin ilk yarıda attığı şut 2, birisi sol, diğeri de sağ bekten...
İlk yarıda göze batan isimler, Volkan, Selçuk ve Gökhan...
Carlos, şutu atana kadar, yanlış forma ile sahaya çıktığını düşünüyordum...
Semih'e belli ki Alex'in rolünü üstlenmesi söylenmiş ama ...
Uğur'un acilen kendisi ile barışıp, futbol oynamayı hatırlaması lazım, Kazım'a da birisinin, "bu benim maçım" söylemlerinin anlamını öğretmesi lazım..
İlk yarı hakkında son bir şey söylemek istiyorum : "Bu sahanın kalanı nerede, neden bütün oyun Fenerbahçe kalesinin orada oynanıyor? Ve futbol ilahları, ikinci yarıda da görevlerinin başında olup, bizi koruyacaklar mı?"

Dede bile Kazım'a sadece 60 dakika tahammül edebildi. Gerçi yerine giren Ali Bilgin'in faydası da tartışılır ya, koyunun olmadığı yerde keçi, katip çelebi hesabı... Vederson'un girmesi ile Arsenal tribünleri "tüh be" demiştir herhalde. Ne de olsa, maden oradaydı.
Kadıköy'de efsanevi Türk misafirperverliğini beş golle gösteren sarı-lacivertler, sonuçtan pek memnun olmamışlarki, defans bloğun Bağdat Caddesi gibi, elini kolunu sallayan geçiyor..
İkinci yarının ortalarına doğru takım skor tabelasında "hala" golsüz beraberliği görünce, kendilerine inancı geri gelmeye başladı herhalde ki biraz daha direnç gösterdi.
Herşey bu kadar kötü değil tabii ki, maçın genelinde %36'lık topla oynama yüzdesi var Fenerbahçe'nin. Bu kadar az topla oynayıp, 6 tane pozisyon çıkaracaksın ve maçı golsüz berabere bitireceksin... Bu maçtan önce skor tahmininde golsüz beraberliğe oynayan herhalde %1'lik bir orandadır. Ancak dedim ya, futbolun ilahları bu akşam fazla mesai yaptı ve sarımızı ayrı, lacivertimizi ayrı öptü...

Şimdi rüyadan uyanmanın zamanı. Galatasaray karşısında, bu ilahlar haftasonu tatiline çıkmış olabilirle, o yüzden işi şimdiden sıkı tutmak lazım. Ne de olsa Fenerbahçe bu maçta olduğu gibi "beyinsiz" oynayacak, yani Alex'siz... Dede'nin maharetini ( varsa ) göstermesi gereken zaman bu zamandır. Ne de olsa Galatasaray'ın Kasım ayında yediği altı gölü unutturacak bir skora çok ama çok ihtiyacı var ve fırsat bulurlarsa da affetmeyeceklerdir.

Duydun mu zilin sesini Dede !!....

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 18
: 13032
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1969 Bursa doğumluyum. 1990 Yüksek Denizcilik Okulu'ndan mezun olduktan sonra uzun bir süre gemilerd..