Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

Üç Noktalı Fazlalıklarımız

  Hayatımdaki tüm fazlalıkları atarak ve attıklarımı geri toplamama yeminiyle geldiğim noktada o kadar ari bir tablodayım ki...Fazla esya, fazla insan, fazla para, fazla duygu vs.hatta bazen fazla kitap, fazla okuma,fazla sevme fazla sevinç..tek atamadıgım ise attıgımda fazlalıgını sevdiğim kahkahalarım..ve fazlasına bayıldıgım melodiler..yeryuzunu sarsana dek bir ucurumun dibinden haykırışlarım..

 Bir medcezir yangınından kurtarılmiş ne varsa batan geminin ganimetleri gibi sıgınmak onlara..hemen yanıbaşında calan tıktaklara sarılmak. Bayan yanı yanılgıların ınsan yanı bakışlarla degişmesi gibi.... bir tutturmusuz ki insan olmak için önce sevmek..en buyuk ıhtıyacı ınsanlığın kaos teoreminin...sonra sevmek de fazlalıklarımız olmuş bir bakmısız kı adı başka kavramsallık hezimeti altında ezılıp kalmış fazla duygulanımlar..

  Günahını da bedelini de ödemek için cıkılan yolda toplumsallasmadan toplumdan olmayana bir yol alış mı...bir aydın sancısı mı kı ıçimizde kıvrılan kıvrıldıkca bizi boğan bir yılan. İçinde yasadığımızın içine daldıkça mı uzaklaştık birbirimizden..tüm toplumsal ögretilerimiz yalan mıydı ...bugune baktıgım yerden gecmeyen yola geçitler koymak mı yaban olmak..yabancılaşarak uzak diyarlardan fırlatılmış bir teneke kutu muyduk kı..içini doldurmaya calıştıkca bosalttıklarımızı unutan..

  Yeni keşfedilmiş bir imlasızlık heyecanı..noktalamasız duyguların fazlalığı..bir kol mesafesi yaşamların özerkliği...vicdan diye sıgındığımızın ardındaki fazlalıklarımız...anlık hazların yalnızlığında kimsesizleşmek ve kendini toplumun yanıbaşında hissetmek.

  Üç noktalı yaşamları üç noktalı bakışlarda birleştirmek ve en sevdğim imla ve noktalamanın üç noktasında olmak.

  EN TEZİNDEN EN TAZE FAZLALIKLARIMIZA TOPLUMUN İÇİNDEN BAKIP DIŞINDAN GÜLÜP YANIBAŞINDAN AGLAYABİLEN BİR AYDIN DUYARLILIĞI KURTARACAK İNSAN YANI YANILGILARIMIZI VE BÖYLE BÖYLE YABANSILLIKLARIMIZI, FAZLA SEVMELERE FAZLA ANLAMALARA İHTİYAC DUYMAZ OLUP ÜÇ NOKTANIN KUCAĞINDA ATACAĞIZ ...BELKİ DE..

 
Toplam blog
: 174
: 269
Kayıt tarihi
: 20.11.08
 
 

Yazmak bir sevda ..