Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Yazdığım Kategoriler

 
Sait faik'te Homoerotizm

Siz de seversiniz diye diyorum.Sabah sabah arşive daldım.Arşiv dediğim kitaplığımdaki eski dergiler.Müsebbibi yazınızdır.Neredeyse yirmi beş yıl olmuş.O zamandan bu zamana edebiyat coğrafyasında kim neymiş, ne yapıyormuş, ne olmuş denecek ne çok şey var diye karıştırdım durdum. Kemal Varol, İhsan Oktay Anar,Ece Temelkuran...Didem Madak'a rastlattım yine kendimi mesela, :) öğrenci daha. Tam sayfa bir röportaj, yanında Siz Aşktan Ne Anlarsınız Bayım. -Sanırım onu yazacağım başka bir mecrada- Hâlâ mevzuya gelemedim. : ) Geleyim. İlk ordan diyorum, Orhan Pamuk'un kendi desenlerine eşlik eden yazılarından birinde öğrenmiştim Sait Faik'i.Başımda gençliğim..Keşke o anı yazmış olabilsem diye düşündüm.Şaşkınlık mı, hayret mi,yadırgama mı? Nerde!Kalmamış bir şey. Yazdıklarınıza katılıyorum ama.Edebiyat, güzellenerek olmuyor.Çok meziyetin yanında aşkınlık, cesaret de istiyor. Selamlarımla..

14 Mayıs 2021 09:42
Sait Faik, Yıldızlar ve Sen

S.Faik'in son öyküsüydü dimi? Hey gidi. "Yıldızlar neden titrer?" demişti Eduardo Galeano da o güzelim Aynalar kitabında. "Bir gün onları da ele geçireceğimizi sandıklarından belki.." Ama en hoşuma giden, "Evrendeki yıldızların yarısından fazlası hiçbir takımyıldıza ait olmayan yetim yıldızlardır. Takımyıldızların hepsinden daha fazla ışık verirler." John Berger, Hoşbeş kitabından.Selamlar, sevgiler..

15 Mart 2021 22:11
Doğum Günüm Kutlu Olsun

Doğum gününüzü kutlarım.Yazılarınızı okuyorum.. Dergidekiler dahil.:) Son sayısı olsa da...Biliyorsunuz zaman sadece akar, ona anlamını veren biziz.Varlığınızı coşkuyla duyumsayacağınız nice yaşlara...

12 Ocak 2020 19:04
 
Toplam blog
: 80
: 1644
Kayıt tarihi
: 02.12.06
 
 
 
 

 
...