Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Üç sorum

Üç sorum
 

üç soru


1-Son zamanlarda özellikle sokakta yürürken sigara içen her yaşta ve her tipte kadın ve kızlara rastlıyorum. Uzmanlar, yürüyüş esnasında içilen sigaraların ani kalp krizi risklerini artırdığını belirtiyorlar. Yürüyüş sırasında kalbin oksijen ihtiyacının yüksek düzeyde olduğunu belirterek, sigara içiminin kalpte oluşan oksijen miktarını azalttığını bunun da kalbin yetersiz çalışmasına ve kalp krizine neden olabileceğini ifade ediyorlar. Yürürken sigara içilmesinin kalp ve damar sisteminde meydana getirdiği tahribat dolayısıyla kalbi besleyen koroner damarları daralttığını kaydeden hekimler, “Yürüyüşle birlikte sarf edilen efor esnasında kalbin çalışma hızı ve kasılma gücü artar. Bu sırada içilen sigara, kalp için gerekli olan oksijen miktarını azaltarak zaten zararlı olan sigaranın insan vücudundaki olumsuz etkisini artırır. Ani kalp krizine de yol açabilir” açıklamasını yaptılar.

Ancak; sağlık kaygısı nedeni ile yapılan bu açıklamalar dışında siz kadınların veya kızların sokakta yürürken sigara içmesini doğru veya estetik buluyor musunuz? Kadınların bu tavrı gizli ve içten içe bir özgürlük başkaldırı tavrı olabilir mi?

2- Saç telinin görünmesi kadını günahkâr ve ahlaksız kılıyorsa dazlak kadınların durumunu nasıl açıklayabiliriz?

3-Göz pınarlarınızdan yaşlar süzülürken halinizi soran olursa, yakınlarda birisinin soğan kestiğini söyleyebilirsiniz. Ancak bu iki çeşit gözyaşı arasındaki bir fark var mıdır?

İlginize şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.

Nizamettin BİBER

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..