Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '11

 
Kategori
Magazin
 

Üç ünlü kadın: Hülya, Seda ve Gülben

Bu satırlarda üç ünlü kadını analiz etmek istiyorum. Bu tamamen amatörce bir analizdir, hataları olabilir, çünkü ben psikolog değilim. 

Hülya Avşar: Son derece doğal, rahat, pervasız ve özgüvenli görünen, ailevi problemlerini açıkta yaşayan, gizlemeyen bir kişi. O kadar kendine güvenir ki, özel hayatında fazla makyaja da, şık giyime de ihtiyaç duymaz, estetik yaptırmaz. Aynı zamanda en radikal görüşleri bile rahatlıkla dile getirebilir. Mesela, bir röportajında belirttiği gibi, Saadettin Saran’ın kendisini “şutladığını” açıklamaktan gocunmaz. Feraye’yi Kaya’yı elinde tutabildiği için tebrik edebilir. Güya alçakgönüllü davranır. Ama araya Türkiye’nin en güzel kadını olduğu için evliliği yürütemediğini de sokuşturur. Kuması, eski kocası ve çocuklarla tatile bile çıkar. Çoğu zaman olduğu gibi fiziksel güzelliği yüceleştirir, aynı zamanda bir problem olarak insanlara sunar. Çok seksi görünmesine rağmen, aslında kadın-erkek ilişkisini pek sevmeyen, daha çok kendini seven biridir. Bu yüzden, hayatına giren erkek sayısı az olmuştur. O kadar özgüvenli, bazen de kibirlidir ki, profesörlere, bakanlara bile kafa tutabilir. Eski bir kadın bakan kendisini eleştirdi diye, onun evlenemediğini gündeme getirdiğini hatırlayın. Yeter ki, Hülya Avşar’ı kızdırmayın, takdir edin; o zaman çok tatlı olacaktır. Eleştirirseniz hışmından korkun. Hayatta hiçbir şeye fazla asılıp tatlı canını üzemez. O yüzden ne şarkıcılığa, ne sinema oyunculuğuna, ne de showwoman’lığa fazla asılmaz. Canı ne zaman ne isterse onu yapar. Hele ki, işi için özel hayatında fedakarlık yapmayı sevmez. Çalışma saatlerini değiştirmez. İşkolik değildir. 

Seda Sayan: Yine halk tarafından doğal ve özel hayatını saklamayan biri olarak nitelendirilen bir ünlü kadın. Ancak, Hülya Avşar’a göre, daha alt sınıftan gelmedir. Bu alt sınıftan gelme durumunu sık sık vurgular, davranışlarına ve konuşmalarına yansıtır. Bu yüzden “halkla” daha sıcak temas kurması kolaydır. Aynı zamanda yardımseverdir. Kendisinin geldiği hayat koşullarını unutmamıştır. Fakirlik, dayak, hem şarkıcılık, hem okul derken, ünlü olmak için evden kaçar. Kendisi fiziğine çok dikkat ettiği halde, insanların dış görünüşlerine göre değerlendirilmelerini onaylamaz. Anketlerde hep en güvenilir ünlü seçilir. Genç erkeklere ilgisinin sebebini ise, psikologlar araştırmalı. Seda Sayan’ın en önemli özelliği geçmişiyle barışması, travmaları atlatabilmesi ve babasını affedebilmesidir. Bu özellikler, onun ruh sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. 

Gülben Ergen: İşte karşınızda bir kapalı kutu. Kimi kişilerce davranışlarının sahte olduğu iddia edilir. Gülüşü, mimikleri, ilgisi, üzüntüsü sahtedir. Peki neden böyledir? Belki geçmişte yaşadığı acıları atlatamamıştır ve Başak burcu kadını olduğu için kendini açığa vurmayı sevmiyordur. Olduğundan farklı görünmeyi ve maskelerle dolaşmayı tercih ediyordur. Ailevi problemlerinden hiç bahsetmez. Belki bunun sebebi derinlerde yatan kendine güvensizliğidir. Başarısız, mutsuz, yalnız ve aldatılmış bir eş gibi görünmek ona göre değildir. O yüzden çevresine kalın bir duvar örer. O izin vermezse, öteye geçemezsiniz. Kolay kolay onun arkadaşı olamazsınız. Gülben Ergen işkolik, çalışkan ve hırslıdır. Önceleri Hülya Avşar’la atışmak suretiyle bir yerlere gelmeye çalışan Gülben’in bu stratejiyi bıraktığı iyi oldu. Belki artık ihtiyacı kalmadı. Güzel repertuar seçip iyi bir şarkıcı olma çabası, iyi bir tercihti. 

 
Toplam blog
: 111
: 670
Kayıt tarihi
: 01.02.11
 
 

ODTÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği mezunuyum. İlgi alanlarım edebiyat, sinema, tiyatro, TV..