Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Üç

 

Kullandığı penaltıyı kaçırarak takımının galibiyetini engelleyen futbolcuyu bir Yunus Emre anlayışıyla karşılarken, verdiği kararın doğru veya yanlış olmasından bağımsız bir şekilde penaltımızı vermeyen hakeme karşı, onu hemen oracıkta öldürüverecek kadar nefretle dolmamızın nedeni, futbolcunun bizim mahallenin, hakemin karşı mahallenin çocuğu olması.

Dün Galatasaray’ın rakip filelere gönderdiği top sayısı ile kulübeden tribüne gönderilen teknik adam sayısı aynıydı; üç. Normal şartlar altında, bu birinci üçlünün sevinç, ikinci üçlünün ise üzüntü ve yüz kızarıklığı nedeni olması beklenir fakat ülkemizde bu durum bir beklentiden ziyade “çok beklenilenler” sınıfına giriyor. Bunun nedeni ise basit, haksız kararlar.

Bunu nasıl başarıyor bilemiyorum ama TFF bugün sadece dört büyük takıma değil, STSL’deki istisnasız her takıma haksızlık ediyor; en azından herkesin iddiası bu şekilde.  Acaba gözlüklerimiz biraz buğulanmış olabilir mi?

Sahip olduklarımızdan şikâyetçi olmak kimseye bir fayda sağlamadığı gibi şikâyet edenin, şikâyetçi olduğu duruma katkısının olması bu yakınmaları anlamsız da kılıyor. Bu nedenle şikâyet etmekten ziyade bir tespit yapmakta fayda var.  

Benim tespitim Fatih Terim’i de, Hasan Şaş’ı da, Süleyman Abay’ı da, sahaya atladıktan sonra tutulmadıkları takdirde yapacakları konusunda endişeye kapıldığım taraftarları da, bu yazıyı okuyan sizi de, yazıyı yazan beni de bu toplumun yetiştirdiği. Demem o ki hepimiz aynı tablonun üzerinde, kendi oluşturduğumuz toplumun takdir, ceza, cesaretlendirme, set çekme gibi fırça darbeleriyle mevcut halimizi aldık ve aslında birbirimizle uyum içerisindeyiz. Bu nedenledir ki kendi yanlışlarımızı savunabiliyor, hatalarımızı kendi dışımızda olur olmaz nedenlere bağlayabiliyor ve tüm bunları yaparken hiç sıkılmıyoruz.

Bu konuda herhangi bir çözüm önerim yok, sadece dileğim var. Keşke hepimiz birbirimizi daha iyi yoğurup şekillendirseydik de Fatih Terim ve öğrencileri daha iyi teknik adamlar olabilse, taraftarlar daha iyi taraftarlık yapabilse, hakemler daha iyi maç yönetebilse, ben bu yazıyı daha iyi yazabilsem ve siz de daha iyi okuyabilseydiniz.

can.nizamoglu@gmail.com

Twitter: _acn_

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..