Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

24 Ocak '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Uçak Gemisinde Alarm

Uçak Gemisinde Alarm
 

Dev uçak gemisinde alarm verildi; kulakları tırmalayan korkunç bir siren sesi perde perde yükseliyor!.. Kaptan köprüsünde bulunan subaylar ve erler için değişen bir durum yok. Çünkü, görevleri, nöbette oldukları süre, çevreyi gözlemek olan bu subay ve erler sürekli olarak alarmdalar. Radarlar ise her zaman olduğu gibi, durmadan dönüyorlar; zaten düşmanın yerini bulan, kuşkusuz onlar değil mi?

Karınca sürüsü gibi kalabalık denizciler, topların ve uçaksavarların başına koşuyorlar. Asansörler, ağırmakinalıların ve uçaksavarların yanlarında çeşitli çapta mermiler getiriyorlar. Uçak makinistleri, güvertedeki uçakları çalıştırıyorlar ya da reaktörlerini ısıtıyorlar. Helikopterlerden, keskin bir ıslık sesi yükseliyor. Hangarlarda ve sintinelerde bulunan diğer uçakların çıkarılması için açılan kapılar ve çalışan asansörler yoğun bir faaliyete geçmişler.

Beyazlar giyinmiş ve ellerindeki bayraklarla işaret veren görevlilerin kumandasıyla, uçaklar birbiri ardınca havalanırken, gürültü son haddine çıkıyor. Bu uçaklar, yalnız komutanın, birkaç subayın ve pilotların bildikleri bir yönde gözden kayboluyorlar.

Birden bir sessizlik çöküyor... Artık geminin makinalarından çıkan homurtudan başka bir ses duyulmuyor. Gürültüden daha ağır, daha ezici bir sessizlik başlıyor.

İşte!... Düşman yaklaşıyor... Demek ki alarm boşuna verilmemiş. Gökyüzü nokta nokta beneklerle doldu. Bunlar, her biri bir torpido taşıyan kamikazeler, yani Japon intihar uçakları... Kamikazelerin intihara kararlı olan gönüllü pilotları, geminin güvertesine pike yaparak, orada uçaklarıyla birlikte parçalanacaklar.

Denizden muazzam bir ateş demeti yükseliyor. Bir kamikaze, son hızla suya düşerek infilak etti. Bir başkası iyice yaklaşıyor... Lakin, bir obüsten aldığı tam isabetle, geminin öbür tarafından denize düştü ve böylece uçak gemisi de kurtulmuş oldu.

Uzaktan, bir yaylım ateşinin cayırtısı geliyor. Sonra, yeniden sessizlik... Bu sessizlik sonunda bir vızıltıyla bozuldu. Uçak gemisinin bir uçağı geldi ve bayrakla işaret veren görevlinin talimatına uyarak güverteye kondu. Sonra bir başkası... Derken, bir başkası daha... Acaba kaç uçak geri dönmeyecek? Alarm sona erdi...

Düdük çalıyor... Ama bu sefer karavana vaktinin geldiğini bildirmek için... Evet, son alarmdan sağ kalanlar, gelecek alarma kadar, karavana başına!

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..