Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '14

 
Kategori
Güncel
 

Uçakta sahte Ebola paniği

Uçakta sahte Ebola paniği
 

GÖRSEL NETTEN


Bugün TV. Kanallarından birisinde aşağıdaki haberi izleyince, yıllar önce Amerika’ya giderken uçaktaki bir bayanı anımsadım: Uçakta önümde oturan bir bayan devamlı maske takıyordu, “herhalde hasta” diye düşündüm. Hostes gelip kendisine hasta olup olmadığını, hasta ise hangi hastalık olduğunu ve raporu var mı diye sordu. Yolcu hasta olmadığını ama hastalığa yakalanmamak için maske taktığını söyledi. Hostes gayet nazik bir dille: “Lütfen maskenizin çıkarmanızı rica edeceğim, zira etraftan sizin hasta olduğunuzu sanarak tedirgin olanlar var, biraz sonra yemek servisi vereceğiz, şayet gerçekten önemli bir hastalığınız varsa sizi özel bölmeye alalım” diye ikaz etti. Yolcu özel bölmeyi işitince maskesini çıkarttı ve gülümsedi. Aşağıdaki haber de tam bir e…k şakası olmuş. İşte o haber:

NAHİDE ÇELEBİ

ABD uçağında Ebola virüsü taşıdığını söyleyen yolcu büyük paniğe sebep oldu. 255 yolculu uçak iki saat karantinaya alındı. Maskeli Ebola ekibi geldi. Dengesiz adam ‘şaka yaptım’ dedi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yolculuk boyunca öksürdü

ABD’den Dominik Cumhuriyeti’ne inen US Airways firmasına ait uçakta bir yolcunun hapşırdıktan sonra “Bende Ebola var” demesi kriz yarattı. Punta Cana Havaalanı’nda meydana gelen olay üzerine yolcular büyük paniğe kapılırken karantina altına alınan uçağa tıbbi ekipler ve polis sevk edildi. Yolcular burunlarını ve ağızlarını kapatarak Ebola olduğunu söyleyen adamın görevlilerce çıkarılmasını bekledi. Yolcunun dört saatlik uçuş boyunca öksürüp hapşırdığı ifade edildi.

Dikkat çekmek için yaptı

ABD’li yolcu ise uçaktan çıkarılırken, şaka yaptığını ve “hayatında Afrika’ya bile gitmediğini” söyledi. Yapılan kapsamlı sağlık testleri sonucunda adamın doğru söylediği ve Ebola virüsü taşımadığı ortaya çıktı. Ancak bu durum uçağın karantina altına alınmasına ve yolcuların iki saat uçakta tutulmasına neden oldu. Görevliler yolcunun dikkat çekmek için böyle bir yola başvurduğunu ifade ederken, havaalanı operasyon sorumlusu Alberto Smith, adamın ‘dengesiz’ olduğunu söyledi.

Liberya’da seçimler iptal

Ebola’dan en çok etkilenen Liberya’da hastalığın daha fazla yayılmaması için genel seçimler iptal edildi. Gazetecilere de yasak konuldu.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..