Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Uçan, uçurulan, uçuşturulan bunca şey arasında uçan otomobiller...

Uçan, uçurulan, uçuşturulan bunca şey arasında uçan otomobiller...
 

Yüz yıllık hayallerimizden biri daha gerçekleşmiş de haberimiz yok..

Bir zamanların şu meşhur Jetgiller’inde görmeye alışık olduğumuz türden uçan arabaların bir benzeri, duyduğuma göre ki eğer doğruysa işittiklerim, eski Nasa çalışanlarınca günümüze uyarlanıp modernize edilmiş son şekliyle sürülecekmiş piyasaya.

Üstelik bunların seri üretimi 2011 yılının sonuna doğru Türkiye’de gerçekleştirilecekmiş. Teknolojiyi sen kıta ötesinde üret, pazarlamayı ise deneme yanılma yolu ile geliştireceğin projen için önce bu bölgelerde dene.
Gel de işkillenme şimdi, bir çapanoğlu arama bu işin arkasında.

Tam da ayaklarımızın üzerinde doğrulmaya çalıştığımız o kritik zamanlarda uçan, uçurulan, uçuşturulan şeylere kayıveriyor tüm dikkatlerimiz her nedense.
Uçurulan borsanın ardından yaşanan ve unutulanlar.

Balon gibi şişirilip gazı alınan siyasiler, bürokratlar..

Eksi ve artı değerler arasında sermaye sahiplerine iniş ve çıkışlar yapan yabancı paralardaki pariteler..

Bir zamanların petrol fiyatlarıyla rekabet edercesine uçurulan, uçuşturulan altın fiyatları. Bölünen, parçalanan ülkeler..

Halkı, Berlin Duvarıyla yapılanda olduğu gibi çepe çevre kuşatılmış ve üstüne üstlük acılarına bir nebze merhem olması için kendilerine bin bir zorlukla ulaştırılan yardımların engellenebildiği bir coğrafya da uçan, uçuşturulacak olan şu otomobiller.

Bunca yıldır kapitalizmin o acımasız çarklarının döndürülebilmesi için yapılmadık şey bırakılmazken bölgede şimdi de bin bir gece masallarındaki uçan halıların görkemini gölgede bırakacak teknolojik buluşlar yapılır olmuş.

Komedi gibi adeta. Kapasitesi birkaç kişiyle sınırlı bir hava aracı düşünün, nerede kullanılacak yahu bu? Araba desen arabaya benzemez helikopter desen, hele o, hiç değil. Yasal olarak havalanabileceği yerler bulunmadığı için batıda konumu tartışmalı olan, fiyatı ve doğal çevreye verebileceği zararlarla gündemde yerini almış yarasa misali çelik bir kuşçuk. Belki de bakarsın çelikten bile değildir hani…

Abramoviç tarzı zenginler çıkar elbette ortaya bunları almak ve adını, sanını dilden dile uçurmak, uçuşturmak için. Sokak aralarında muhtemelen belki de şöyle konuşmalar işitilecek;

- Şeyy, yıkarken biraz daha dikkatli olabilir miydiniz acaba? Havada uçuyordu da bu şey, kanatları, manatları çiziktirmesin diye şey ettirmiştim.

- Biraz daha sabırlı olsana be hergele, şu virajı döner dönmez baban zaten uçuracak ailecek hepimizi havaya .

- Gördün mü kız, arkamızda ki uçak nasıl da selektör yaptıydı Öööyle..

 
Toplam blog
: 177
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.03.07
 
 

1965 Almanya doğumluyum. Atatürk üniversitesi İlahiyat fakültesi mezunu olup, öğretmen olarak çalışm..