Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Uçansu Şelalesi - Antalya

Uçansu  Şelalesi - Antalya
 

Uçansu 2 Şelalesi Gebiz Antalya


Uçansu Şelaleleri Antalya'ya 70 km uzaklıkta olan iki şelaledir.Antalya Alanya karayolundan Gebiz sapağından girilir ve Gebiz'e bağlı Akçapınar köyünde olan şelaleler için Gebizden sonra da 17 km daha gitmek gerekiyor.

Dağların arasından, orman içinden geçilen, kimi yerde oldukça bozuk olan toprak  yoldan gitmek biraz yorucu olsa da şelaleleri görmek için değer.Aracınızla gitmeyi düşünüyorsanız, altı alçak olan arabalar için pek de elverişli  değil  bu yol.

İlk şelale bölgesine araçla ulaşabilirsiniz.Ağaçların altında, arka tarafından dere akan geniş gölgelik bölgeye aracınızı parkedebilirsiniz.Burada bir kuruluşa ait tesis var, orada dinlenebilir ve yemek gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Uçansu 1 yaklaşık 50 metre yükseklikten dökülüyor yaz aylarında suyu biraz azalsa da yine de muhteşem bir güzellikle turkuaz göletine dökülüyor.

Suya girip serinlemek mümkün ama girmezseniz de  kıyısında oturup o muhteşem rengi ve şelalenin sularının serin serin dökülüşünü izlemek ayrı bir keyif.Göletin kıyısındaki ağaç köklerini berrak suda görmek sizi şaşırtmasın.

Buradaki tesis aynı zamanda alablık üretiyor, suyun akış istikametinde oluşturulmuş doğal havuzlarda alabalıklar yüzüyor.Suyun üzerine yapılmış ahşap platformda oturup şelaleyi uzaktan izlerken gölette yüzen balıkları izleyebilir, insanlardan kaçmayan kırmızı ve mavi yusufçukları rahatça fotoğraflayabilirsiniz.

Bu doğal havuzun biraz daha aşağısında, başka bir gölet daha var, sol tarafta kıyıya paralel yapılmış olan ahşap platformdan yürüyerek, göleti çevreleyen ağaçların durgun sudaki yansımalarını izleyebilirsiniz.

Aynı zamanda ahşap platforma oturmuş, doğayla bütünleşerek  meditasyon yapanları görmek de mümkün.

Uçansu 2 Şelalesi bu şelaleden daha yukarıda yer alıyor.Oraya yürüyerek gitmek mümkün.Ortalama bir hızla bir saate yakın bir sürede, yukarı doğru çıkan patikayı izleyerek üst şelaleye ulaşabilirsiniz.

Şelaleye geldiğinizde yine muhteşem bir turkuaz gölcük karşılar sizi.Yan tarafından kayalar arasındaki bir geçitten , ardından çalılar ve ağaçlar arasından geçerek şelaleye ulaşılır.Bu şelale de yaklaşık 50 mt yükseklikten dökülüyor.İnanılmaz güzellikteki berrak turkuaz suya girebilirsiniz.

Çevresi kaya ve çalılardan oluştuğu için rahat oturulabilecek düz alanlar bulunmuyor ama yine de orada olmak ve o suya girmek için kayaların üzerinde konaklamaya  değer.

Yanınıza almanız gerekenler: Rahat yürüyüş ayakkabıları-yedek giysiler-yiyecek-su ve elbette fotoğraf makinesi.

Burcu Barış Künar

 

 

 
Toplam blog
: 191
: 1283
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Başlangıçta sadece su ve onun üzerinde salınıp duran sis mevcuttu.  Baba Apsu ortaya çıktı ve tat..