Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Uçantürk

Uçantürk
 

Türk Hava Kurumu Yayın organı “ Uçantürk Dergisi’nin Eylül/Ekim 2007 sayısı dün çıktı. Türk Hava Kurumu’nun kurulduğu günden bu güne kadar, yayın yaşamını sürdüren Uçan Türk Dergisi, 1954 yılına kadar “Havacılık ve Spor Dergisi” adıyla çıkmış. 1954 yılından bu yana da, “Uçantürk” olarak yaşamını sürdürüyor.

Uçantürk Dergisi, bu sayısını “Orman Yangınları” özel temasına ayırmış. Ülkemizdeki orman yangınları, orman yangınlarının havadan söndürülmesi çalışmaları ile ilgili pek çok bilgi verilmiş. Orman Genel Müdürlüğü Personeli, Türkkuşu Yangın Pilotları, Yangın Uçağı Teknisyenlerinin yazdıkları yazı ve anıları ile, tam bir orman yangını özel sayısı olmuş.

Uçantürk Dergisinin bu sayısında; kaynak da gösterilerek Milliyet Blog’dan da bir alıntı yapılmış, 6 Temmuz 2007 günü Milliyet Blog’da yayınlanan “Rahat Uyu Azizi Şehidimiz” başlıklı yazım bu sayıda yer almış. http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=50599

Türk Hava Kurumu yayın organı Uçantürk Dergisi’ni, Türk hava Kurumu Şubelerinden ücretsiz olarak temin edebileceğiniz gibi, THK Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden posta ücretini karşılamak kaydıyla, adresinize de getirtebilirsiniz.


Unutmayın1: THK Yangın Uçağı Alım Kampanyası için, tüm operatörlerden yangın yazıp, 3919'a gönderin. Bedeli 6 YTL'dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

Unutmayın 2: Kurban Derilerini, lütfen THK'na verin. Kanatlı bir Türk Gençliği yaratılması çabamıza destek olun.

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..