Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Önce okur hasbelkader yazarım. Asıl mesleğim inşaat mühendisliği ama demiryolcu denmesi daha çok hoşuna gidenlerdenim. Başta futbol, çokca spor ama Fenerbahçe'yi hepsinden daha çok severim...

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
"Galatasaray'ın iyi halden beraatine..."

Cezanın hukiki dayanağı olmadığı benim fikrim değil, aksine cezayı iptal eden tahkim kurulunun kendi açıklaması... "Dün toplanan Tahkim Kurulu, 5 maçlık hükmen yenilgileri onaylarken, puan silme cezasını yasal dayanağı bulunmadığı gerekçesiyle kaldırdı." ...Benim vurgulamak istediğim sizden farklı değildi aslında, cezası gayet net olan bir suça karşılık lobilerden çekinilip saçma bir ceza verilmiş ve sonunda ondan da vazgeçilmiştir. Verdiğim örnek ise, spor taraftarının (aslında futbol ama, bu seferlik spor olsun) renk körü gözlerine, kanımca benzer bir durumu hayatın içinden çıkararak göstermek idi.

14 Ocak 2010 16:54
"Galatasaray'ın iyi halden beraatine..."

Türk spor tarihinin benim tanık olduğum en büyük sahtekarlığıdır yaşanan. Bunu peşin peşin belirttikten sonra gelelim "mazlum" Galatasaray'ın durumuna... -5 puanlık cezanın hukuki bir dayanağı olmadığı için cezanın iptal edilmesini haklı bulan ve bu şekilde vicdanını rahatlatan arkadaşlara anlaşılır olması için abartarak şu örneği vermek istiyorum. Bir banka soyma girişiminde, kendisine engel olmayan çalışan güvenlik görevlisini öldürüp kaçan adam yakalanır 3-5 hafta sonra. Mahkemenin ardından sanığa 5 yıl hapis cezası verilir. Cezaya itiraz eder adam ve hapiste geçirdiği zamanı sütten çıkmış ak kaşık misali uyumlu değerlendirir. Bir üst mahkeme, bu işin cezası müebbet evladım, işte bu sebepten sana verilen 5 senelik hapis cezasının hukuki bir dayanağı yok. Yolun açık olsun derse... ... Hep bahsettiğimiz kamu vicdanı alkış tutar mı bu duruma?

12 Ocak 2010 09:34
 
Toplam blog
: 14
: 438
Kayıt tarihi
: 07.06.07