Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '19

 
Kategori
Dünya
 

Üçlü Zirve Sonuçlandı

"Türkiye-Rusya-İran üçlü zirve' toplantısı Erdoğan'ın ev sahipliğinde Çankaya köşkü'nde şu sıralarda görüşülmeye başlandı.

Görüşmenin ana teması; İdlib'deki gelişmeler, çatışma ortamının sona erdirilmesi ve mültecilerin geri dönüşleri için gereken şartların temini konusu..

Toplantı'dan Suriye ile ilgili olumlu sonuç çıkacağından eminim.

Olumlu sonuç çıkacak ve çatışmasızlık kadarıyla Suriye'deki çatışmaların son bulacağı kanaatindeyim ama 'neden bugüne kadar beklendi?' sorusu akla geliyor hemen.

Evet, neden beklediniz bugüne kadar?

Madem üçlü veya beşli zirvelerle bu iş hallolabiliyordu, beklemenin ne alemi vardı?

'Madem üç dudak arasına bağlıydı bu çatışmasızlık kararı, şimdiye kadar neden bu karar alınmadı?' diye sorarlar adama.

Yüzbinlerce insan öldü öldürüldü Suriy'de kadın çocuk denmeden ve askerlerimiz toprağa düştü, altı milyon insan mülteci durumuna sokuldu bir bölümü deniz botlarında can verdi.

Peki sekiz yıl boyunca başka neler yaşandı?

Silah tuccarları son yarım yüzyıl'ın en büyük kazancını elde etti ve etmeye de devam ediyor..

Sormuş olduğum cevabını da biz verelim. Eğer çatışmasızlık kararı daha önce yani beş yıl önce alınmış olsaydı, silah tuccarları bu kadar büyük kazanç elde etmiyor olacaktı.

Rusya Amerika İran üzerinden dönen dolaplar silah tuccarlarının kasalarını doldurmaktan başka bir şey olmadığı ayan beyan ortadadır.

Geç de olsa Suriye'de silahların susacak olması dünya halkını sevindirecektir kuşkusuz ama Amerika tarafından hala TIR'lar dolusu terör örgütlerine silah gönderildiğine göre uzun vadede Ortadoğu'da rahat nefes alınamayacağını gösteriyor..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..