Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '08

 
Kategori
Eğitim
 

Ücretsiz ve Ödüllü Eğitimden Yararlanma Fırsatı!

Ücretsiz ve Ödüllü Eğitimden Yararlanma Fırsatı!
 

foto:www.photoshopmagazin.com


Veliler sokaklarda...
Biricik yavrularının gelecek kaygılarını paylaşma derdinde...

İlköğretimden lise son sınıfına, öğrencisi olan tüm veliler!..

Hem ücretsiz hem ödüllü…

Bu sınavların adı, STS ( Seviye Tespit Sınavı), BBS (Başarı Belirleme Sınavı), ÖYS (Ödüllü Yarışma Sınavı), DBS (Düzey Belirleme Sınavı)… Adını siz koyun!

Bu sınavlar daha çok, özel öğretim kurumları tarafından yapılmaktadır. İsimler farklı; ancak amaç aynı: “Öğrencilerin başarı seviyesini ölçmek, başarıyı ödüllendirmek ve iyi öğrencileri kendi kurumuna kazandırmanın startını vermek!”

İlköğretim 3. sınıftan başlayıp lise son(12.sınıf) sınıfına kadar her öğrenciye sunulan ücretsiz ve ödüllü eğitim hizmeti!

Hani, velilerin, çocuklarının ellerinden tutup o dershane senin, bu dershane benim koşuşturdukları, çocuklarının bu sınavlardan kazanacakları başarı ve kayıt avantajlarıyla aile bütçesine ve eğitimine katkı sağlayacağı ümidiyle adeta ailece katıldıkları sınavlar..

Hani, yanakları koşuşturmadan ve soğuktan kızarmış, hayatlarında hiç hediye alamamış, maddi durumu iyi olmayan ve ciddi hiçbir başarı iddiası olmadıkları halde sırf bu sınava katılmaları durumunda elde edecekleri “çam sakızı çoban armağanı” kalem kutusu, kalem, defter, dosya, klasör vb. hediyeleri alma heyecanını taşıyan çocukların dershane dershane katıldıkları sınavlar…

Hani, şehirdeki başarılı öğrencileri öğrenip kendi çocuğunun onlar arasındaki başarı yerini tespit etme arzusundaki velilerin, hiçbirini kaçırmamaya gayret ettikleri sınavlar…

Hani, aslında kendi egolarını çocuklarının başarısıyla tatmin etmeye çalıştıklarının farkına varmadan çocuklarına psikolojik baskı yaparak bu sınavın maddi ve manevi önemini anlatmaya çalışıp onları hırslandıran ve sınav sonucu istediği gibi olmayınca da çocuğu rencide eden velilerin aile prestijlerini ölçmek için çocuklarını kurban ettikleri sınavlar…

Hani, velilerin, çocuklarını sınav süresince dışarıda beklerken daha önce hiç tanışmadıkları insanlarla yaptıkları sohbetlerle, eğitimi konuşup tartışıp kendilerince çözüm yolları üretme, çocuk eğitiminde eksiklerini görme ve kendilerini geliştirme fırsatı buldukları sınavlar…

Hani, dershanelerin ve özel okulların şehrin başarılı öğrenci haritasını tespit edip bunların kaçını kendi kurumlarına kaydedebileceklerini hesaplamaya başladıkları sınavlar…

Hani, dershane ve özel okullar tarafından başarılı öğrencilerin evlerinin, gerek telefonla gerek ziyaretlerle sıkça rahatsız edildiği dönemin belirleyicisi olan sınavlar…

Ben bu sınavların yapılmasını ve sınav sonuçlarına göre her kurumun yaptığı öğrenci kayıt etme girişimlerini bir eğitim seferberliği olarak görmekteyim. Bu sınavlar sayesinde, gündeminde eğitim olmayan aileler bile artık bazı şeylerin farkına vardılar.

Düşünün her dershane hemen her sınıftan beş öğrenci ücretsiz alsa şehrinizde kaç öğrenci dershanelerden ücretsiz hizmet almış olur. İlköğretim 3’ten lise sona (12.sınıfa) tam 10 sınıf var. Bir dershane her sınıftan beş öğrenciyi ücretsiz alsa 5x10=50 öğrenci eder. Yani bir dershane yaklaşık 50 öğrenciyi ücretsiz okutmakta. İşte bu 50 rakamını şehrinizde bulunan dershane sayısı ile çarptığınızda, şehrinizde özel öğretim kurumlarında bir yılda ücretsiz okuyan öğrenci sayısını tespit etmiş olursunuz.

Mesela 20 dershane olan bir şehir merkezinde yaklaşık 1000 öğrenci bu sınavlar sonunda ücretsiz eğitim hizmeti almış olacaktır. Siz buna bir de büyük ve değişik indirimlerle kayıt hakkı kazanan öğrencileri ekleyin.

İşte size bu sınavların ve dershanelerin faydası…

Ayrıca dershanelerin verdiği farklı hizmet kalitesi ve ücret politikaları da bu hizmetin ve eğitimin, şehrin farklı kesimlerine ulaşmasını sağlamaktadır.

İşte size farklı açıdan eğitim seferberliği…

 
Toplam blog
: 143
: 2341
Kayıt tarihi
: 22.08.07
 
 

Bu âlem içinde aileme zaman ayırmak, gezmek, okumak, fotoğraf çekmek, resim çizmek ve iş hayatı h..