Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '08

 
Kategori
Futbol
 

Uçtu uçtu Kazım uçtu! Fb: 2- Mtk:0

Uçtu uçtu Kazım uçtu! Fb: 2- Mtk:0
 

***Uçtu uçtu Kazım uçtu!



Yeni teknik direktör ve yeni transferler ile oyun şekli de değişen Fenerbahçe, 2008-2009 sezonu Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçında Macaristan'ın MTK takımına karşı Kadıköy'de açılışı yaptı. Herkes gibi ben de merakla bekliyordum:

Bakalım nasıl oynayacaklar, kadro nasıl şekillenecek, kimler hocanın gözüne girmiş, Emre ve Burak alkışlanacak mı?

Evde D-Smart olmadığı için arkadaşlarla birlikte ailecek maç izleyecek uygun bir yer bulmak için yola çıktık, ilk maç olmasına rağmen maça ilgi yoğundu ve her yer çoktan dolmuştu. Yine de üniversite öğrencilerinin doldurduğu bir cafede arkalarda olsa da yer bulabildik. Herkes Fenerli olunca daha çoşkulu izleniyor. Gollerde ve kaçan pozisyonlarda tüm salon ayakta. Yorumlar da genellilke aynı.

İlk 15 dakika fırtına gibi estiler ve 15. dakikada efsane geri döndü ve füze gibi bir golü ağlara yolladı. Bu gol geçen yıl Şampiyonlar Ligi'ni yarım bırakan Roberto Carlos için iyi bir başlangıç oldu. Maçı izlerken Aragones'in takımı hızlı oynatacağını biliyorduk da bu kadarını beklemiyorduk, gözlerimiz yoruldu, hatta bir çok pozisyonu frene basamadıkları için auta yolladılar.

Edu dışında tüm oyuncular hücum yapmayı düşünerek oynadı. İlk yarı boyunca Edu'nun ayağına top değmedi, belki de bilerek vermediler. Kaleyi görünce dayanamaz atar, dediler. Lugano'ya ise iki kez geldi, her ikisinde de rakip oyuncuyu faulle durdurdu. Kaleci Volkan da hayatının en rahat maçındaydı, yere uzanmadı bile, bir kez topu yumrukladı. Birkaç kez de yakınından geçti.

MTK teknik direktörü basın açıklamasında bu maçın alt yapıdan yetişen oyuncularının kendilerini göstermesi açısından önemli olduğunu, fazla iddiaları olmadığını söylemişti fakat takım amatör bir takım görüntüsünden ileri gidemedi. Akılda kalan bir isim yok, belli ki stadın atmosferi onları etkiledi.

Gelelim bizimkilere hiç kuşkusuz maçın adamı Kazım Kazım Kazım...(İki kere Kazım ama ben üç kere diyorum çünkü üç kişilik oynadı.) Kanatlar çok iyi idi. Orta saha biraz yetersiz kaldı o da Aurelio'nun bıraktığı boşluktan olsa gerek, Selçuk çok iyi oynasa da her an kart görme riski taşıyor. Yine de 59. dakikada güzel bir gol attı, dedenin gözüne girmişti zaten şimdi yerini garantiledi.

Gol kralları Semih ve Güiza çok didindiler ama olmadı, bu işe en çok Kezman sevinmiştir, onu yalnız bırakmadılar. Güiza yerini değiştirip dursa da popüler olduğu için olsa gerek bir türlü markajdan kurtulamadı, hep o bölgede takıldı toplar. Hal böyle olunca iş savunma oyuncularına düştü, uzaktan füze gibi çektiler şutları.

Çok gol kaçtı çok. Kazım'ın topu direkten döndü. Emre ve Gürhan sonradan girmelerine rağmen göz doldurdular. Emre gözlerin kendisinde olacağının farkında, gelmesinin istememe rağmen takıma yararlı olabileceğini düşünüyorum. Bu yıl Gürhan patlama yapacak aynen geçen yılın flaş ismi Gökhan Gönül gibi. Oyuncular arasında tatlı bir rekabet olacağı kesin.

Benim kaygım kalede, büyük Volkan iyi de, istikrarsız her an patlamaya hazır, küçük Volkan da henüz tecrübesiz. Transfer haberlerini merakla takip ediyorum. Kaleci konusunda hiçbir girişim yok. Bugün Senna ile anlaşıldığı haberi vardı. Kesinleşirse mükemmel olur.

Rövanş oynamadan tur garanti değil yine de bu sonuç avantaj sağladı, hak ettiler, güzel oynadılar. Rakibin etkisiz kalması Fener'in iyi oynamasına mı neden oldu yoksa Fener mi çok üstün oynadı henüz bilmiyoruz. 6 Ağustos da Macaristan'da belli olacak.

Hep böyle güzel yazılar yazmam umuduyla 2008-2009 sezonu hepimize hayırlı uğurlu olsun!


****
Resim:
http://www.fenerbahce.com/haberler/29683.php
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..