Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '09

 
Kategori
Spor
 

Üçü de Şampiyon

Üçü de Şampiyon
 

Her yönüyle uzun yıllar hafızalarımızda yer alacak çok enteresen bir lig yaşıyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın büyük hayal kırıklıkları, lig tarihinde ilk defa dört büyükler dışında bir takımın şampiyonluk iddiasını son haftaya kadar sürdürmesi, Beşiktaş'ın ilk kez bir Türk teknik adamla şampiyonluğa çok yaklaşması bu senenin kolay kolay unutulmamasını sağlayan etkenlerden sadece birkaçı.

2008-2009 sezonunun başarsızlarını çoktan tespit ettik. Bunlar geçen yıl ŞL'de çeyrek final oynama başarısı göstermişken o ya da bu sebeple, tabiri caizse, darmadağın olan Fenerbahçe ve hassas kadrosuna uygun bir teknik adam bulamayan Galatasaray'dan başkası değil.

Peki bu sezonun başarılıları kimler? Kanımca bu sorunun yanıtını bulmak için önümüzdeki haftayı beklemeye hiç gerek yok zira son hafataya kadar üstün bir performans göstererek şampiyonluk iddiasını son doksan dakikaya taşımış Beşiktaş, Sivasspor ve hatta Trabzonspor bu senenin başarılı takımları. Bu saatten sonra ne Beşiktaş'ın şampiyonluğa uzanamaması onun bu sezonki başarısı ortadan kaldırır ne de diğer iki takımın; zira futbolda başarı her zaman kupayı kazanmak değil, son düdüğe kadar iddia sahibi olmaktır.

Şayet futbolda başarıyı sadece kupalarda ararsak Fenerbahçe'nin başarılı ancak şampiyonluğa uzanamayan Daum ve Zico yönetimlerindeki kadrolarına büyük haksizlık etmiş ya da Galatasaray'ın teknik direktörsüz şampiyonluğunu onaylamış oluruz ki bu takımların takip eden senelerdeki grafikleri ne demek istediğimi çok net şekilde ortaya koyuyor.

Neticede sezon içinde teknik adam değişikliğine karşın son haftaya puan farkıyla lider giren Beşiktaş'ın Denizli'de mağlup olmayacağının garantisi olmadığı gibi burada alınacak olası bir yenilgi belki siyah beyazlıların şampiyonluğuna mal olacak ama bu sezonki başarısını ortadan kaldırmayacaktır. Aynı şekilde Sivasspor ya da Trabzonspor son hafta sürpriz bir şekilde şampiyonluğa uzandıklarında nasıl ayakta alkışlanacaklarsa aynı tepkinin kendilerine bugünden itibaren gösterilmesi gerekir. Çünkü son haftayla kıyaslandığında geride kalan otuz üç haftadaki performans çok daha önemli ve değerlidir.

Bu bilinçle son haftaya iddialı giren ve sozonu başarıyla tamamlayan Kara Kartal'a, Yiğidolar'a ve Karadeniz Fırtınası'na tebrikler...
 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..